Afyonkarahisar'dan Taksim Eylemlerine Destek - Son Dakika
Politika

Afyonkarahisar'dan Taksim Eylemlerine Destek

Afyonkarahisar\'dan Taksim Eylemlerine Destek

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, İstanbul Taksim'deki Gezi Park eylemlerine destek verilmesi amacı ile yurt çapında başlatılan eylemlerin barışçıl olduğunu kaydederek, "Geçmişteki anlayışla devam ederlerse,"...

01.06.2013 15:52

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, İstanbul Taksim'deki Gezi Park eylemlerine destek verilmesi amacı ile yurt çapında başlatılan eylemlerin barışçıl olduğunu kaydederek, "Geçmişteki anlayışla devam ederlerse, halkı yok sayarlarsa bu süreç Sayın Erdoğan'ın sonunu getirecek eylemlerin başlangıcı olacaktır" dedi.

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, Harb-iş Sendikası Afyonkarahisar Şubesi'ne gerçekleştirdiği ziyaretinde İstanbul Taksim'de başlayarak bütün yurda yayılan 'Gezi Parkı' eylemleri hakkında açıklamalarda bulundu. Afyonkarahisar'da dün gece eylemlerin yapıldığını ve CHP Afyonkarahisar İl Başkanı Yalçın Görgöz'ün de eylemden dolayı gözaltına alınanlar arasında olduğunu dile getiren Ahmet Toptaş, Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın Taksim konusundaki tutum ve davranışlarından vazgeçmesini istedi. Yurt genelindeki eylemelerin barışçıl olduğunu ancak polisin orantısız güç kullandığını belirten Toptaş, Afyonkarahisar'da yapılan eylemlerde 40'a yakın gözaltının olduğunu söyledi.

"TÜRKİYE ZOR BİR DÖNEMDEN GEÇİYOR"

İstanbul Taksim'deki olaylara Afyonkarahisar'daki insanlarda duyarlılık göstererek destek verdiklerini kaydeden Toptaş, şöyle konuştu:

"Akşam gençlerden yaralananlar var. Onların ifadeleri alınıyor. Türkiye zor bir dönemden geçiyor. Uzun yıllardır Başbakan Erdoğan'ın baskıcı, hukuk dışı ve ben yaptım oldu anlayışı, artık Gezi Parkı'yla bardağı taşıran son damla haline geldi. Partili partisiz tüm yurttaşlar bu hukuksuzluğa halka saygısızlığına ve halkın yaşam biçimine müdahalesine Başbakan Erdoğan'ın tek adam yönetimine karşı direncin bir fitilini ateşlediler. Başbakan Erdoğan aklına başına toplamazsa halk yoksullaşmaya devam eder. Yolsuzluklar da halkın gözünün içine bakıla bakıla yapılırsa bu süreç Başbakan Erdoğan için hayırlı olmayacak."

EYLEMCİLER DOĞAYI KORUMAK İSTİYOR

Taksim eylemleri ile birlikte hükümeti de uyardığını söyleyen Toptaş, "Türkiye'nin yeni çatışma alanlarına sürekleşmesinin önüne geçebilecek en büyük güç, ülkeyi yönetenlerdir. Halkı sakinleştirecek, hukuka uygun bir yönetim anlayışına dönecek. Haksızlıklar yapmayacak, yolsuzlukları adam kayırmaları, rant paylaşımlarını bir noktada durduracak bir yönetim anlayışını egemen kılmaları gerekiyor. Geçmişte anlayışla devam ederlerse, halkı yok sayarlarsa sanıyorum ki bu Sayın Erdoğan'ın sonunu getirecek eylemelerin başlangıcı olacaktır" dedi.

Eylemleri yapan çevreler ve grupların haklı olarak insan haklarını aradıklarını ve doğayı korumak istediklerini anlatan Toptaş, "Ama bunun mücadelesini verirken şiddete başvurmadan barışçıl yöntemlerle halkla birlikte bu süreç devam ettirilmeli" diye konuştu. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Afyonkarahisar'dan Taksim Eylemlerine Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement