Bmw M3 ve M4 Coupe Kendini Gösterdi - Son Dakika
Otomobil

Bmw M3 ve M4 Coupe Kendini Gösterdi

Bmw M3 ve M4 Coupe Kendini Gösterdi

Dün resmi fotoğrafları internette yayınlanan M3 ve M4 Coupé'nin üzerindeki sır perdesi de kalktı.

12.12.2013 11:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Agresif görünümlü bir ön tampona sahip olan kardeşlerin siyah renkli ön panjur ızgaraları üzerine model ismi eklenmiş. 18 inç çaplı jantlarla donatılan otomobillerde 19 inç çaplı jantlar da opsiyonel olarak alınabiliyor. Genişletilmiş çamurluklarla daha sportif bir duruşa sahip olan ikilinin yan aynaları da farklı tasarıma sahip.

Araçların kaputlarına geniş bir tümsek koyan BMW tavanı da karbon fiberden üreterek toplam ağırlığı M4 Coupé'de 1.500 kg'ın altına indirmiş. Yan eteklerde küçük rötuşlar yapılırken arka tampon da daha dinamik bir duruşa sahip. Ön çamurluklar arkasına ince hava çıkışları eklenirken dört egzoz çıkışı ve bagaj kapağı üzerinde bulunan ince spoyler de donanımlar arasında. M4'ün arka kısmındaysa ek spoyler yerine dışarıya doğru çıkık tasarlanmış bagaj kapağı bulunuyor.

İç mekanı oldukça sade bir görünüm sunan otomobillerde karbon fiber kaplamalar, ince yapılı direksiyon simidi, yüksek yan desteklere sahip koltuklar, deri döşeme ön konsol ve bol bol M logosu görülse de metal pedal seti opsiyonlar arasına alınmış.

Kaputu altında da farklı tasarım özellikleri görülebilen aracın bu bölümünde de karbon fiber güçlendirme kirişi ve açıkta bırakılan turbo hava emiş boruları şık görünüyor. Bu arada motorun hacmi 3 litreye inerken silindir sayısı da altıya inmiş. İki turbo besleme yardımıyla 431 beygir güç, 550 Nm tork üretebilen ünite her iki modeli de 0'dan 100 km/s hıza 4.3 saniyede ulaştırabilirken maksimum hız ise 250 km/s sınırlandırılmış. Bu limit M Sürüş paketiyle 280 km/s hıza çıkıyor.

Kaynak: OtomobilGazetesi.com

Son Dakika Otomobil Bmw M3 ve M4 Coupe Kendini Gösterdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement