"Rüyamda Görsem İnanmazdım!" - Son Dakika
Medya

"Rüyamda Görsem İnanmazdım!"

Mehmet Ali Birand gündemdeki 12 Eylül davasını "rüyamda görsem inanmazdım" sözleri ile yorumladı.

05.04.2012 22:24  Güncelleme: 07:21

Samanyolu Haber ekranlarında konuşan M. Ali Birand, 12 Eylül yargılamasını yorumladı. Davanın Türkiye'nin demokratik bir geleceğe evrilmesinde çok önemli bir dayanak olabileceğini vurgulayan Birand, küçümseyici yaklaşımları eleştirdi.

''BU DAVAYI RÜYAMDA GÖRSEM İNANMAZDIM''

Davaların sembolik olduğunu söyleyen Birand, "Kimin aklına gelirdi?. Şimdi bakıyorum bazı arkadaşlarımız evet ama 32 yıl geçmiş diyor, hiç önemli değil, 50 yıl bile geçse mutlaka hesap sorulmalı. Bu davalar insanların kafasındaki 'Asker gelir bu işe el koyar' fikirlerini dağıtır' dedi.

Mehmet Ali Birand, konuşmasında davanın seyri açısından önemli bir noktaya da işaret etti: "Mağdurların hassasiyetlerini anlıyorum. Ama bu davayı daha önceki bazı davalarda olduğu gibi dipsiz bucaksız bir noktaya götürürsek, binlerce suçlu ve hakkını araya götürürsek işin içinden çıkamayız, bu davayı göreceğimi rüyamda görsem inanmazdım" dedi.

''SÜLEYMAN BEY'İN ASKERLE SORUNU YOK''

Süleyman Demirel'in 12 Eylül Davası'na müdahil olmamasını da değerlendiren Birand, ''Ben de mağdurum demesi gerekirdi, çünkü siyasi mağdurların başında kendisi. Ama Süleyman Bey'in durumu zor, çünkü Süleyman Bey askeri tamamen reddeden biri değil. Askerin cumhurbaşkanı olmasını da önlemiştir, asker tarafından darbe yemiştir ama yine seçilmiştir. Süleyman Bey'in askerle çok ciddi problemleri yok. Süleyman Bey askerle birlikte yönetmekten yanadır ama askeri çok işin içine sokmak istemez. Gelsin asker alsın demez ama askere de karşı çıkıp içerde kargaşa yaratmak istemez. Böyle bir düşünce yapısını ben kabul edemem. Oyunu aldın mı sen yöneteceksin iyisiyle kötüsüyle. Biz Recep Tayyip Erdoğan'ın çok eleştiriyoruz ama yarın sandığa gideriz Recep Tayyip Erdoğan'ı getiririz, ya da oylarımızı veririz, dedi.

' 'PKK'YI DİYARBAKIR HAPİSHANESİ DOĞURDU''

PKK sorununu 12 Eylül'ün çıkardığını söyleyen Mehmet Ali Birand çarpıcı ifadelerde bulundu:" Burada iki sorun var. Hem siyasi iktidarlar askere sorunu ihale etti, asker de kendi eğitimiyle Kürt sorununu çözmeye çalıştı. Nedir, hapse at, as cezalandır. Kürt sorunu bu hallere gelmezdi. PKK'yı Diyarbakır hapishanesi doğurmuştur. İlk ben gittim, Kandil'de Öcalan'la ilk konuşan insanım, beni oraya götürüp getirenlerin hepsi Diyarbakır'dandı. Abi öyle işkenceler gördük ki Aman Allah diyerek kendimizi dağa attık diyen çocuklardı."

"Rüyamda Görsem İnanmazdım!"
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Medya 'Rüyamda Görsem İnanmazdım!' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement