Zaman Bana Değil Ben Çağa Uymalıyım - Son Dakika
Magazin

Zaman Bana Değil Ben Çağa Uymalıyım

Zaman Bana Değil Ben Çağa Uymalıyım

1933 doğumlu Karl Lagerfeld, 50 yıldır moda dünyasının içinde. Ünlü tasarımcı kendisine ait bilinmeyenleri bu ayki Harper's Bazaar dergisine anlattı.

16.05.2012 06:03

FIRINCIDAN FARKSIZIZ

Birçok insanın aksine yarattığım elbiseleri tehlike altındaki başyapıtlar gibi görmek istemiyorum. Sonuçta bunlar tüketilmek, giyilmek için yaratılmış parçalar. Fırıncılar ekmek yaparlar ve bu ekmekleri kendilerine saklamaz satarlar. Ben de koleksiyonlarım üzerine çalışıyorum ve yapmam gerekeni yapıyorum.

10 BİN KİTABIM VAR

50 yıldan daha fazla bir süredir modanın içindeyim. Kara gözlüklerimin ardında her şeyi bilmek isterim. Her sabah İngiliz, Alman ve Fransız gazetelerini okuyorum. Bu ritüel iki saatten fazla sürüyor. Paris'teki fotoğraf stüdyomda yaklaşık 10 bin kitabım var. Toplamda 40 bin kitabım var. Hepsini okudum. Bazen aynı anda 20 kitap okuduğum oluyor.

ESKİ DAHA İYİ DEĞİL

Asla, "Eskiden şu daha iyiydi" demem. Eskiyi eskide bırakmak lazım. Eğer eskiden her şeyin daha iyi olduğunu düşünmeye başlarsanız, içinde yaşadığınız zamanı vintage olarak algılamaya başlarsınız. Sonun da kendiniz de vintage olursunuz!

ÇİZİMLER iPAD'DEN

Yanımda her zaman birkaç iPad oluyor ve her birini ayrı bir iş için kullanıyorum. Çizimlerimi eskiden ofise faksla gönderirdim, şimdi iPad ile gönderiyorum. Zaten çizimlerimin çoğunu da iPad üzerinde yapıyorum. Bir defa alıştığınızda gerçekten çok kolay. İlk çıktığından beri yaklaşık 20-30 adet iPad'im oldu.

FOTOĞRAFLAR ÇÖPE

Hiçbir şey saklamam, çizdiğim eskizlerin ve çektiğim fotoğrafların yüzde 95'i çöpe gider. Yaptıklarıma daha sonra bakıp bundan keyif almak, onlarla gururlanmak gibi bir huyum yok. Bazen bir fotoğraf albümü yapmak için kendimi zorluyorum, fakat bir süre sonra pes ediyorum. Bende bir arşivcinin sahip olması gereken özellikler yok.

4 TELEFON SAHİBİ

Teknoloji, içinde bulunduğumuz zamanın önemli bir parçası. Zaman bana değil, ben çağa uyum sağlamalıyım. Ben Apple'cıyım. Blackberry'den pek hoşlanmıyorum, fotoğraf kalitesi pek iyi değil ve tuş kullanımına hiç alışamadım. Dört farklı iPhone'um var. Herkese aynı telefon numarasını vermiyorum, böylece hangi telefondan kimin arayabileceğini biliyorum.

FACEBOOK'UM YOK

İnternette sörf yapacak bile vaktim yok. Zaten devamlı çalışıyorum. Evde kedim beni seyrederken çalışma masama oturup çizim yapıyorum. Benim adıma açılmış bir sürü sahte Twitter hesabı var ama kendi gerçek hesabımla bile ilgilenecek vaktim ne yazık ki yok. Ayrıca Facebook'ta da yokum. İş ortaklarım hack'lenmesinden korktukları için Facebook hesabı açmamı istemediler.

Sabah : http://www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr

Son Dakika Magazin Zaman Bana Değil Ben Çağa Uymalıyım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement