Ünlü Oyunculardan Organ Bağışı Çağrısı - Son Dakika
Magazin

Ünlü Oyunculardan Organ Bağışı Çağrısı

Ünlü Oyunculardan Organ Bağışı Çağrısı

Türk Böbrek Vakfı, 'Beni Bağışlayın!' adlı yeni sosyal sorumluluk projesinde ünlü oyuncularla işbirliği yaptı.

20.11.2012 06:03

Böbrek sağlığı konusunda 1985 yılından bu yana faaliyetlerini sürdüren Türk Böbrek Vakfı, binlerce böbrek hastasını sağlığına kavuşturmak amacıyla 'Beni Bağışlayın!' isimli yeni bir kampanya başlattı. Ülkemizde böbrek bekleyen 19 bin 448, karaciğer bekleyen bin 844 ve kalp bekleyen 327 hastaya dikkat çekmeyi hedefleyen kampanyaya ilk destek Sedef Avcı, Esra Dermancıoğlu ve Mete Horozoğlu'ndan geldi. Oyuncular; hem organlarını bağışladı, hem de böbrek, kalp, karaciğer resimlerinin bulunduğu tişörtlerle poz verdi.

"IŞIK OLABİLİRSİNİZ"

Sedef Avcı, "Organ bağışı birçok insan için umuttur. Toprakta yok olup gideceğine, o organlarla bir insanı yaşatabilirsiniz. İnsan başına gelmedikçe bazı şeylerin değerini anlayamıyor. Organlarınızı bağışlayarak birkaç kişinin hayatına ışık gibi doğabilirsiniz" dedi. Kampanyaya yürekten destek verdiğini söyleyen Esra Dermancıoğlu ise şöyle konuştu: "Bir insanın başka birine hayat vermesi, insaniyet adına gerçekleştirilebilecek en önemli davranışlardan biri. Bu konuda hükümetin, basının, ilaç firmalarının ve birçok kurumun daha fazla çalışması gerektiğini düşünüyorum. Bağış konusuna kesinlikle yasal bir zorunluluk getirilmeli. Organ bağışı yapmak; geriye bırakılabilecek en önemli mirastır. Duyarlı olmamız için muhtaç olmamız gerekmez."

"EN BÜYÜK HEDİYE"

Organ bağışının, bir insanın bir başkasına verebileceği en büyük hediye olduğunu söyleyen Mete Horozoğlu da "İnsanlara yardım edebilmek, başka hayatlara olumlu anlamda dokunabilmek çok güzel. Herkes bağış yapmalı" dedi.

Sabah : http://www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr

Son Dakika Magazin Ünlü Oyunculardan Organ Bağışı Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement