Türkan Şoray'dan İLGİNÇ İtiraf - Son Dakika
Magazin

Türkan Şoray'dan İLGİNÇ İtiraf

Türkan Şoray\'dan İLGİNÇ İtiraf

Türkan Şoray, uzun süren oyunculuk orucunu TRT'nin yepyeni dizisi Bir Zamanlar Osmanlı Kıyam'la bozdu.

22.05.2012 01:29  Güncelleme: 01:27

Türk Sineması'nın sultan lakaplı unutulmaz oyuncusu Türkan Şoray, uzun süren oyunculuk orucunu TRT'nin yepyeni dizisi Bir Zamanlar Osmanlı Kıyam'la bozdu. Geçmişte oynadığı filmlerle Türk halkının gönlünde taht kuran ünlü oyuncu, yeni dizisinde canlandırdığı Hatice Sultan karakteriyle, sultanlığını da tescillemiş oldu.

Şoray, oyunculuk kariyerini, dönüm noktalarını ve yaşamına dair birçok şeyi Kehkeşan Dergi'ye anlattı. İşte Türk Sineması'nın gerçek sultanı Türkan Şoray'ın Kehkeşan okurlarına özel verdiği röportaj.

Yeşilçam'ı özlüyor musunuz?

Sinemada geçmiş yılları özlüyorum tabii. Yeşilçam dönemi meslek yaşamımın en güzel dönemiydi. Her gün film setlerinde olmak beni çok mutlu ediyordu. Çünkü halkın tek eğlencesi sinemaydı o dönem ve üretim çok fazlaydı. O yıllarda imkanımız da vardı ve yılda 200 film çekiliyordu neredeyse. Şimdilerde ise bu kadar az film çekildiği için kendimi sudan çıkmış balık gibi hissediyorum.

Uzun süredir ekranlarda göremiyorduk sizi. Bir dönem dizisiyle yeniden buluşma fırsatı bulduk. Peki bu projede yer almanızdaki en büyük etken ne oldu?

Açıkçası çalışmayı çok özlemiştim. Çalıştığım zaman, setlerde olduğum zaman yaşadığımı hissediyorum. 12 ayın her günü çalışsam şikayet etmem. Ekranda olmadığım dönemde birçok proje teklifi aldım. Çok seçici davranıyorum biliyorsunuz. O nedenle kabul etmediklerim oldu. Bu projede tarihi bir kişiliği canlandırmak oyuncu olarak cazip geldi. Hatice Sultan çok güçlü bir kadın karakter.

Bir Zamanlar Osmanlı Kıyam dizisi beğenilerek izleniyor. Siz izleyicilerden diziyle ilgili ne tür tepkiler alıyorsunuz?

Dizimizin beğenildiğini duyuyorum. Çok sevindirici bir gelişme bu tabi ki. Genç oyuncular adına yapımcı adına, diziye gece gündüz emek veren yönetmen, senaryocular teknik ekip adına çok mutlu ediyorum. Emeklerimiz karşılıksız kalmıyor.

Neredeyse yarım asıra varacak bir sinema geçmişiniz var. Günümüz oyuncuları iki projeden sonra silinip gidiyor. Siz bu kadar yıl bu sektörde dimdik ayakta kalmayı ve her seferinde harika işler yapmayı nasıl başardınız?

Başarımı öncelikle vefalı Türk insanının bizlere sevgisinin, algısının sürmesine borçluyum. Ben de onlardan aldığım bu güçle mesleğimi hayatımda hep öncelikli gördüm. Her zaman sinema sinema dedim.

Hayatınızın dönüm noktaları nelerdir?

Öğrencilik yıllarımda bir tesadüf sonucu sinema filmi çevirmeye başlamam hayatımın en büyük dönüm noktasıydı. Sonraki yıllarda anne olmam da hayatımda çok şey değiştirdi.

Çocukluğunuz çok hüzünlü geçmiş değil mi? Bunun burukluğunu kimi zaman yaşadığınız oluyor mu?

Evet kesinlikle. İlk önce anne ve babamın anlaşamaması ve ayrılmaları. Ardından da annemin iki kızıyla yaşam savaşı vermesi bende çok derin izler bıraktı.

Tüm Türkiye sizi çok seviyor. Milyonlarca hayranınız var. Böyle bir ilgi karşısında tam olarak neler hissediyorsunuz?

Bu ilgiyi Allah'ın büyük bir lütfü olarak görüyorum. O yönüyle Türkan Şoray olmak beni çok mutlu ediyor. Ve ben bunu hiçbir zaman bir yük olarak görmüyorum. İnsanlar beni kalplerinde bir yerlere koyduysa, hep orada kalmak benim için çok önemli. Bu sevgiyi hak etmişimdir inşallah. Seyircimin sevgisi olmazsa yaşayamam. Onlara ölene kadar vefa borcum var.

Bildiğimiz kadarıyla hiçbir tiyatro oyununda yer almadınız. Bunun özel bir nedeni var mı?

Zaman zaman tiyatrodan teklif gelir. İlgimi de çeker aslında ama karar veremem. Fakat tiyatro oyunculuğunu yaşamak isterim.

Klasik Türk Müziği'ni çok seviyorsunuz değil mi? Biraz bu ilginizden de bahsedebilir misiniz?

Evet, Türk müziğini çok severim gerçekten. Neredeyse birçoğunu söylerim de. 8-9 yaşından itibaren dedemin dizlerinin dibinde, o şarkıları dinlerken hep yanındaydım. Benim de bu şarkılar beynime kaydedilmiş.

Dostlarınızla bir araya geldiğinizde Yeşilçam sohbetleri de oluyordur muhakkak! Onlarla en çok nasıl vakit geçirmekten hoşlanırsınız?

Sinemada birlikte çalıştığım tüm rol arkadaşlarım benim en yakın dostlarımdır aynı zamanda. Ara sıra bir araya da geliriz onlarla. Neşeli, tatlı sohbetlerimiz olur. Sinemadaki anılarımızı paylaşırız birbirimizle.

Sinemada ve televizyonda başarılı bulduğunuz isimler var mı?

Sinema ve dizideki yeni nesil oyuncuların hepsi çok başarılı bence. Bunun nedeni oyunculuk eğitimi almış olmaları. Mesleklerini aşkla sevmeleri ve ona saygı duymaları… Oyuncular fiziksel özellikleriyle de göz dolduruyor aynı zamanda çok başarılı oyun veriyorlar.

Hatice Sultan için nasıl bir ön hazırlık yapıyorsunuz

İşe öncelikle tarih kitapları okumakla başladım. Hatice Sultan'ın yaşadığı dönemi öğrendim. Tarihte yaşayan bu karaktere kendi yorumumla hayat vermeye çalıştım. Sarayda güçlü kişiliğiyle, hükmedişiyle, edası ve tavrıyla bambaşka bir kadın o. Kostümüyle de o karaktere bürünmeye gayret ediyorum.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Magazin Türkan Şoray'dan İLGİNÇ İtiraf - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement