Ergenliğim Rezaletti Beni Oyunculuk Kurtardı... - Son Dakika
Magazin

Ergenliğim Rezaletti Beni Oyunculuk Kurtardı...

Ergenliğim Rezaletti Beni Oyunculuk Kurtardı...

'Sümela'nın Şifresi'yle büyük başarı yakalayan Alper Kul şimdi de devam filmi 'Moskova'nın Şifresi'nde oynuyor.

12.08.2012 06:03

Aileden Trabzonlu Alper Kul, Karadeniz fıkralarının başkahramanı Temel'i canlandırdığı 'Sümela'nın Şifresi' filmiyle büyük çıkış yapmıştı. Film gişede beklenenin üzerinde başarılı olunca 'Moskova'nın Şifresi' adlı ikinci bölüme de start verildi. Filmin çekimleri Moskova, Trabzon ve Karadeniz'in çeşitli illerinde devam ederken; Yeni Aktüel'den Gönül Özcan, Kul'la Trabzon'daki film setinde buluştu. İşte yıllarca dizilerdeki yan rollerde ağlamaktan sıkıldığı için komediye geçtiğini söyleyen Kul'un hikayesi...

BENİM MELEĞİMDİ

Oyunculuk, hayatınıza nasıl girdi?

Babamın mesleği otobüs işletmeciliği... Ben de ona yardımcı oluyordum. Günün birinde Savaş Dinçel'in bir oyununu izledim. Bunu meslek olarak yapabilirim diye aklıma düştü... Sonra Savaş Dinçel'in hocalık yaptığı Müjdat Gezen Sanat Merkezi'ne gittim. Dinçel beni tekrar yönlendirdi, yurt dışında okumamı tavsiye etti. Indiana Üniversitesi'ne gittim. Savaş Dinçel'le aynı oyunda oynama lüksüne eriştim o vefat etmeden önce. Hayatımın meleği oldu yani...

Tek kişilik bir gösteriyle çıkış yapmıştınız...

Evet, 'Caveman' (Mağara Adamı)... Oyun 27 ülkede oynanıyor. Adaptasyonunu ben yaptım ve BKM'de başladık. Zor bir işti.

Şimdi nasıl gidiyor işler?

'Caveman'i iki sene oynadım epey ilgi gördü. Sonrasında daha bize ait konuları dillendirmem gerektiğini düşündüm ve 'Babamın Oğlu' diye tek kişilik bir oyun yazdım; şu anda da onu oynuyorum. Ekim'de Avrupa turnesi var. Ondan sonra da 'Moskova'nın Şifresi' vizyona girecek. Ocak'ta da yeni bir oyun olacak. TV'deki 'İnsanlar Alemi'nin de proje tasarımını yaptım.

Şöhret hayatınızı nasıl etkiledi?

Anneannemin adı Şöhret (Gülüyor). Ayrıca hacı. İsmini değiştirmek istiyor mahkeme kararıyla.

Nasıl bir çocukluğunuz oldu?

Çok sünepe bir çocukluğum oldu. Çok eziktim ya... Sıfır karizma! Ortaokulda dayak yerdim. Sürekli futbol oynamaya çalıştım, beceremedim... 'Biraz karizma yapayım, basketbol oynayayım' diyorum; boyum kısa, olmuyor. Sınıfın en kısa boylusuydum. Gizli gizli hormon aldım.

TROL GİBİ OLMUŞTUM

Nasıl yani?

Almanya'dan yeğenim geldi, ondan aldım. Hormon ilaçları alınca boynumdan kıllar çıktı... Bu sefer sınıfın hem en kısa boylusu hem de en kıllısıydım. Kısa boylu trol gibi bir şey oldum! Rezaletti ya ergenlik dönemim, rezaletti. Çocukluk dönemim iyiydi ama. İstanbul Fatih'te doğup büyüdüm. Tarihi yapıların içinde, cami avlusunda oynayarak... Fakat ergenlik, 12 yaş sonrası felaketti. 18 yaşına kadar... Lisede de kız arkadaşı olmayan, hem dersleri kötü, hem de sosyal hayat sıfır... O dönem tiyatroya tutunduk da Allah'tan, yırttık; yoksa benim hiç tutar yanım yoktu.

Peki şimdi nasıl kadınlarla aranız?

Şifreyi çözdüm diyebilirim... Çok iyi... Her şey güvenle ilgili. Oyunculuk yaparak insanlara kendini beğendirdiğin anda özgüven sahibi oluyorsun. Özgüven sahibi olunca da hayatta bütün sıkıntıların, kadın-erkek ilişkileri de dahil, çözülmüş oluyor.

#Sayfa#

TUTKULU BİR ADAM DEĞİLİM

Aşk, ilişkiler, evlilik sizin için ne ifade ediyor?

Evlilik bir sisteme dahil olmak, bir söz vermek, bir insanla birlikte hayatını nihayetlendirmek... Tabii ki bu sisteme dahil olmak istiyorum ama bunu planlamıyorum. Bunun zamanı vardır kuvvetle muhtemel; bunu hissedersin, olur.

SAKİNLİK SEVERİM

İlişkilerinizi rahat yaşayabiliyor musunuz?

Dizilerde görülen tutkulu adamlardan değilim. Öyle kavgalar, gürültüler, aşklar, gözyaşları, hüzünler, tutkulu şeyler bilmiyorum... Ben sakinliği seviyorum; ilişkiden tek beklentim güven ve sakinlik. Ama tabii ki durağan bir emeklilik hayatı da yaşamıyorum.

DEMİRKUBUZ'LA FİLM YAPACAK

Siz nasıl bir insansınız? Sizi merak edenlere kendinizi nasıl tarif edersiniz?

Sıkıntılı bir insanım. Sürekli bir şey yapmam gerekiyor. Kendime iş çıkarıyorum devamlı.

TAÇLANDIRICI BİR ŞEY

En son ne iş çıkardınız?

Bir oyun yazmıştık şikeyle ilgili, geçen sene oynanmaya başladı, o sırada şike operasyonu çıktı. Zeki Demirkubuz izledi ve çok beğendi oyunu. Onu film olarak çekmeyi düşünüyor. Onun üzerine çalışıyoruz. Bir yazar olarak beni çok mutlu edecek. Metinlerim oyun olarak oynandı ama sinema filmi ilk kez olacak ve Zeki Demirkubuz'un çekiyor olması da benim için daha taçlandırıcı bir şey...

Sabah : http://www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr

Son Dakika Magazin Ergenliğim Rezaletti Beni Oyunculuk Kurtardı... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement