Teröre Sanatıyla Tepki Göterdi - Son Dakika
Kültür Sanat

Teröre Sanatıyla Tepki Göterdi

Teröre Sanatıyla Tepki Göterdi

Doç.Dr.Mehmet Kavukçu, Hatay'ın Reyhanlı İlçesinde düzenlenen bombalı saldırıyı, sanatıyla protesto etti.

16.05.2013 11:36  Güncelleme: 12:37

Erzurum'da, Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyesi Doç.Dr. Mehmet Kavukçu, Hatay'ın Reyhanlı İlçesinde düzenlenen bombalı saldırıyı, sanatıyla protesto etti. Otomobilleri folyo ile kaplayarak dış etkilere vurgu yapan ve onları etkisiz hale getirmeyi görsel olarak anlatan çalışmasında Doç.Dr. Kavukcu, kan ve şiddeti de 10 bin metre uzunluğunda kurdele kullanarak dile getirdi.

Hatay'ın Reyhanlı İlçesinde meydana gelen bombalı saldırıyı protesto etmek için Doç.Dr. Mehmet Kavukçu ilginç iki proje hazırladı. Kaza yapmış 6 otomobili üst üste yerleştirdikten sonra geçen kış hortumla sulayarak buzdan heykele dönüştürüp yöredeki karakışa dikkat çeken Doç.Dr. Kavukçu, ilkbaharda ise aynı otomobilleri folyo ile kapladı. Dış saldırıların insan yaşamına olan etkilerini göstermeye çalıştığını anlatan Doç. Dr. Kavukçu, öğrencileriyle birlikte otomobilleri folyo ile kaplayarak bir anlamda çelik zırha bürüyüp dış etkilere karşı korunur hale getirdi.

İkinci proje 'Kırmızı Çizgi' de ise yaklaşık 10 bin metre kurdele kullanıp galeri salonun çapraz şekillerde örerek kan ve şiddete işaret eden Doç. Dr. Mehmet Kavukçu, şunları söyledi:

"Bu farkındalık insanların kendi kırmızı çizgilerinden toplumun, idarelerin ve ülkelerin kendi kırmızı çizgilerine kadar var olan bir ilgiyi bir ilişkiyi alan kurguyla anlatmaya çalıştım. Aslında bireyin ya da toplumun kırmızı çizgilerine dokunmanın da sıkıntılı, kırmızı çizgiler üzerinde çok hassas durumların oluştuğunu ifade ettim. Bu çalışmanın düşünsel yapılanmasında birçok anlamla birlikte terör gibi olaylara da tepkinin varlığı söz konusu. Dış mekanda daha önce buzla kaplanmış otoları folyo ile kaplayıp dış etkilerden, dışarıdan gelen her türlü sıkıntıdan, her türlü problemden her türlü saldırıdan bir anlamda korumaya aldık. Çünkü taşıtlar, bizi koruyan, taşıyan bizimle birlikte hayatımızın en önemli elemanlarından biri haline gelmiştir. Otomobilleri zırha giydirme anlamında maskeleyip sıkıntılardan uzak tutmaya gönderme yaptım." - Erzurum

Kaynak: DHA

Son Dakika Kültür Sanat Teröre Sanatıyla Tepki Göterdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement