Tekrar) "The Art Of Banksy" Sergisinin Dünya Prömiyeri - Sümeyye Erdoğan - Son Dakika
Kültür Sanat

Tekrar) "The Art Of Banksy" Sergisinin Dünya Prömiyeri - Sümeyye Erdoğan

Görüntü Dökümü : Sergiden görüntüler Sümeyye Erdoğan'ın açıklamaları "The Art of Banksy" sergisinin dünya prömiyeri yapıldı Gizemli sokak sanatçısı Banksy'nin aralarında "Kırmızı Balonlu Kız", "Gül Şimdi" ve "Hizmetçi"nin de bulunduğu 100 eserinin yer aldığı sergi, Global Karaköy'de açıldı Küratörlüğünü Steve Lazarides'in üstlendiği ve bugüne kadarki en büyük Banksy koleksiyonu olma özelliği taşıyan sergi, 29 Şubat'a kadar görülebilecek Lazarides: "Banksy'nin çok farklı çalışmaları var. Bu eserlerin çoğu başkaları tarafından görülmemiş orijinal eserler.

14.01.2016 09:10

Görüntü Dökümü :

Sergiden görüntüler

Sümeyye Erdoğan'ın açıklamaları "The Art of Banksy" sergisinin dünya prömiyeri yapıldı

Gizemli sokak sanatçısı Banksy'nin aralarında "Kırmızı Balonlu Kız", "Gül Şimdi" ve "Hizmetçi"nin de bulunduğu 100 eserinin yer aldığı sergi, Global Karaköy'de açıldı

Küratörlüğünü Steve Lazarides'in üstlendiği ve bugüne kadarki en büyük Banksy koleksiyonu olma özelliği taşıyan sergi, 29 Şubat'a kadar görülebilecek

Lazarides:

"Banksy'nin çok farklı çalışmaları var. Bu eserlerin çoğu başkaları tarafından görülmemiş orijinal eserler. Umarım, herkes bu sergiyi gezme, sergideki bilgi ve paylaşımı alıp hayatına uygulama fırsatı bulur"

KADEM Başkan Yardımcısı Sümeyye Erdoğan:

"Banksy'nin halkın sesini sanatla duyurmasının çok değerli olduğunu düşünüyorum"

Gizemli sokak sanatçısı Banksy'nin, dünyaca ünlü eserlerini bir araya getiren "The Art of Banksy" adlı sergi, dünyada ilk kez İstanbul'da sanatseverlerle buluştu.

İstanbul Entertainment Group, Global Yatırım Holding ve Piu Entertainment'in iş birliğiyle düzenlenen serginin dünya prömiyeri, Global Karaköy'de yapıldı. Global Yatırım Holding'in kültür-sanat hayatına kazandırdığı Global Karaköy'ün resmi açılışı da bu sergiyle gerçekleşti.

Açılışta konuşan küratör Steve Lazarides, sergiyi düzenlemek üzere kendisiyle iletişime geçen İstanbul Entertainment Group Üst Yöneticisi Kemal Gürkaynak ve Global Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kutman'a teşekkür ederek, "Banksy'nin geçen 15 yılda yaptığı eserleri pek görülmemişti, bu prodüksiyon sayesinde gün yüzüne çıkıyor, çok gururluyuz" dedi.

Sergiyle gündemi yakaladıklarını vurgulayan Lazarides, "15 yıl sonra bu sergideki eserlerin hepsinin hala bir anlamı olacak. Umarım, herkes bu sergiyi gezme, sergideki bilgi ve paylaşımı alıp hayatına uygulama fırsatı bulur. Banksy'nin çok farklı çalışmaları var. Bu eserlerin çoğu başkaları tarafından görülmemiş orijinal eserler. Bütün bu eserlerin hepsini koleksiyonerlerden topladım ve baktığım zaman koleksiyonerlerde gerçekten Banksy'nin eserlerini öne çıkarmak için büyük bir çaba var" diye konuştu.

Banksy'nin görünür olmaktan hoşlanmayan bir sanatçı olduğunu dile getiren Lazarides, 12 yıl boyunca birlikte çalıştığı Banksy'nin dünyada ilk defa eserlerinin hepsinin bir arada halka sunulduğunu söyledi.

"Biz iyi öğrenen insanlarız"

İstanbul Entertainment Group Üst Yöneticisi Kemal Gürkaynak, sergi tasarımının Türk firmaları tarafından hazırlandığını vurgulayarak, "Çünkü biz Türkler tamamıyla taşeron gibi algılanıyoruz. Ben şuna inanıyorum; biz iyi öğrenen insanlarız, dışarıdan bakıldığından daha hızlı öğrenen insanlarız ve bu öğrendiklerimizi bu sergide kesiştirdiğimize inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Gürkaynak, serginin 80 kişilik bir ekip tarafından hazırlandığını kaydederek, bir yıllık çalışmanın ürünü olan sergiyi "Bizim fikirlerimizle, Banksy'nin eserlerini bir şekilde bir araya getirip, Türk sanatseverlerine deneyimletebilmek, bütün dünya insanlarına bunu tanıtmak" şeklinde tanımladı.

Global Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kutman, Banksky'nin dünyadaki umut, eşitlik ve barışı temsil eden, gerçek ismi bilinmeyen bir sanatçı olduğunun altını çizerek, "Hepimiz barış, eşitlik ve umut dolu bir dünya arzuluyoruz. Serginin amacı bu. Serginin bir diğer amacı ise Banksky'i halkımıza tanıtmak" dedi.

Sümeyye Erdoğan da açılışa katıldı

Serginin açılışına katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı, Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Başkan Yardımcısı Sümeyye Erdoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Banksy'nin çalışmalarını takip ettiğini belirterek, "İstanbul'da bu sergiyi görmek benim için çok güzel bir şey, eminim bütün İstanbul halkı için güzel bir sergi" değerlendirmesinde bulundu.

Sergiyi hazırlayanlara ve küratör Lazarides'e emekleri için teşekkür eden Erdoğan, sergideki kalitenin ileri seviyede olduğunu vurguladı.

Sümeyye Erdoğan, sanatçının tarzına dair, "Banksy'nin sosyal adaletsizliğe karşı bu kadar güzel bir şekilde, kendini değil de sanatını konuşturarak, sanatı sosyal adaletsizliklere karşı konuşmak için araçsallaştırarak çalışması çok dikkati çekici. Bütün dünyaya ibret olacak bir şey. Banksy'nin halkın sesini sanatla duyurmasının çok değerli olduğunu düşünüyorum" yorumunu yaptı.

Sergiyi zevkle gezdiğini belirten Erdoğan, sergide özellikle günümüzde savaşın acısını çeken Gazze ile ilgili çarpıcı mesajlar verildiğini söyledi.

KADEM Başkan Yardımcısı Sümeyye Erdoğan, sanatseverleri sergiyi görmeye davet etti.

Sergi, 29 Şubat'a kadar görülebilecek

Küratörlüğünü Steve Lazarides'in üstlendiği sergide, Lazarides'in özel koleksiyonunun yanı sıra dünyanın farklı noktalarındaki koleksiyonerlerden toplanan eserler yer alıyor.

Bugüne kadarki en büyük Banksy koleksiyonu olma özelliği taşıyan sergide, sanatçının "Kırmızı Balonlu Kız", "Gül Şimdi", "Hizmetçi" gibi en bilindik eserlerinin de aralarında bulunduğu toplam 100 eseri meraklılarıyla buluştu. Eserlerin toplam değeri 20 milyon sterlini buluyor.

Banksy'nin yaşadığı Londra sokaklarından ilham alınarak hazırlanan sergide, Fahir Atakoğlu'nun Türk ve Amerikalı müzisyenlerle kaydettiği 25 dakikalık eser ziyaret edenlere dinlettiriliyor.

Sergi, Global Karaköy'de 29 Şubat'a kadar açık kalacak.

Tekrar) "The Art Of Banksy" Sergisinin Dünya Prömiyeri - Sümeyye Erdoğan
Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Tekrar) 'The Art Of Banksy' Sergisinin Dünya Prömiyeri - Sümeyye Erdoğan - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement