Side 12. Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali - Son Dakika
Kültür Sanat

Side 12. Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali

Side 12. Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali

Kazak dansının dünyadaki temsilcisi "Lezginka" ekibi Side'ye renk katıyor!

10.09.2012 12:59

Kazak danslarının dünyadaki temsilcisi Dağıstan Devlet Dans Topluluğu "Lezginka"; Side 12. Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali'ni görsel şöleni ile renklendirecek! Danslarıyla vatanlarına duydukları sınırsız sevgiyi, kahramanca geçmişi ve harika bugünü anlatan Lezginka topluluğu; 21 Eylül 2012, Cuma akşamı saat 21:30'da Side Apollon Tapınağı'nda sergileyecekleri gösteride de ülkeleri için duydukları onuru yansıtacaklar!

1958 yılında kurulduktan sonra "Dağıstan Devlet Dans Topluluğu" unvanını alan Lezginka topluluğu; bu dağ ülkesinde yaşayan kalabalık halkların karakterini yansıtan ateşli danslarını geniş bir program içinde sunuyor. Dünyaca ünlü Dağıstan Halk Şairi Rasul Hamzatov'un, dansları hakkında "Gerçekten bu dans ölüyü bile canlandırabilir" dediği topluluk; müzik, şarkı ve danslarda yaşattıkları dağ halkı ruhlarını ve akordeondan zurnaya, ağaç kumuzdan kemençeye kadar birçok enstrümanın yarattığı büyülü müziği ahenkle harmanlarken geleneksel kostümleriyle de göz kamaştırıyor.

Lezginka renkli gösterisini; 12. Uluslararası Side Kültür ve Sanat Festivali kapsamında 21 Eylül 2012, Cuma akşamı saat 21:30'da Apollon Tapınağı'nda sahneleyecek.

Bu yıl Side Belediyesi tarafından 12.'si düzenlenen, 2010 yılında Avrupa Festivaller Birliği'ne (EFA) kabul edilen Side Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali; 25 Ağustos – 30 Eylül 2012 tarihleri arasında Side Antik Tiyatrosu ve Apollon Tapınağı'nda ücretsiz olarak düzenleniyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Side 12. Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement