Osmanlı dönemine ait tarihi köprülerin bakım ve onarımları sürüyor - Son Dakika
Kültür Sanat

Osmanlı dönemine ait tarihi köprülerin bakım ve onarımları sürüyor

Osmanlı dönemine ait tarihi köprülerin bakım ve onarımları sürüyor

ULAŞTIRMA ve Altyapı Bakanlığı, Türkiye ve yurt dışında bulunan Osmanlı dönemine ait tarihi köprülerin bakım ve onarımlarını yaparak, yeniliyor. Bakanlık, Türkiye genelindeki 2 bin 474, yurt dışında ise 316 Osmanlı dönemine ait tescil edilmiş tarihi köprünün bakım, onarım ve restorasyon çalışmalarını sürdürüyor. Şu ana kadar 439 köprünün restorasyonu tamamlanırken, 82 köprünün yenileme çalışmaları devam ediyor.

01.07.2023 16:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ULAŞTIRMA ve Altyapı Bakanlığı, Türkiye ve yurt dışında bulunan Osmanlı dönemine ait tarihi köprülerin bakım ve onarımlarını yaparak, yeniliyor.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu kapsamında yer alan ve Karayolları Genel Müdürlüğü'nün üstlendiği Türkiye genelindeki 2 bin 474, yurt dışında ise çoğunluğu Bosna Hersek'te olmak üzere 316 Osmanlı dönemine ait tescil edilmiş tarihi köprünün bakım, onarım ve aslına uygun şekilde restorasyonunu sürdürüyor. Bu kapsamda, Tarihi Köprüler Şubesi Müdürlüğü bünyesinde toplam 439 adet tarihi köprünün restorasyon çalışmaları tamamlandı. Karayolları Genel Müdürlüğü sorumluluğunda 82 adet tarihi köprüde ise yenileme çalışmaları devam ediyor.


Kaynak: DHA

Son Dakika Kültür Sanat Osmanlı dönemine ait tarihi köprülerin bakım ve onarımları sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement