Mehveş Emeç, Dünya Kadın Hakları Günü için konser verecek - Son Dakika
Kültür Sanat

Mehveş Emeç, Dünya Kadın Hakları Günü için konser verecek

Mehveş Emeç, Dünya Kadın Hakları Günü için konser verecek

Piyano çalmaya 3 buçuk yaşında başlayan Mehveş Emeç, 5 Aralık'ta Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda şef Tolga Atalay Ün yönetimindeki Senfoni Orkestrası eşliğinde Chopin'in 1 numaralı Piyano Konçertosu'nu seslendirecek.

02.12.2023 11:17  Güncelleme: 11:20

Piyano çalmaya 3 buçuk yaşında başlayan Mehveş Emeç, kadınlar için anlamlı bir konser vermeye hazırlanıyor. 1998 yılında 'Devlet Sanatçısı' unvanı alan Emeç, 'Dünya Kadın Hakları Gu¨nu¨' için 5 Aralık'ta Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda (CRR) şef Tolga Atalay Ün yo¨netimindeki Senfoni Orkestrası es¸ligˆinde, Chopin'in 1 numaralı Piyano Konc¸ertosu'nu seslendirecek.

Dünyanın en ünlü müzik merkezi olarak bilinen, Salzburg'daki Mozarteum'dan master derecesiyle mezun olan piyanist Mehves¸ Emeç'in, Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda vereceği konser 'Mu¨zikle Dostluk' temasıyla hazırlandı.

Avusturya'da Bösendorfer, Fransa'da Ravel ödülllerini kazanmasının ardından müzik çalışmalarına, dünyaca ünlü piyanistlerin de hocası olan Maria Curcio ile 10 yıl boyunca Londra'da devam eden Emeç, iki o¨nemli besteci Chopin ve Mendelssohn'un 20'li yas¸larında bas¸layan dostluklarından ilham alarak onların eserlerini aynı programda bulus¸turuyor.

Türkiye'de kadınlara 5 Aralık 1934'te kabul edilen yasayla sec¸me ve sec¸ilme hakkı verilmişti. Konser, Cumhuriyetin 100'üncü yılında, kadınlara sec¸me ve sec¸ilme hakkının verilişinin 89'uncu yılını kutluyor.

Piyano repertuvarını 'Romantizmin Dorugˆunda' olarak yorumlayan Mehves¸ Emec¸'in 28 Ekim'de Yeldegˆirmeni Sanat'ta verdigˆi 'Cumhuriyet Konseri' ve 7 Kasım'da İzmir'de gerçekleşen 'Popu¨ler Klasikler Konseri' izleyicilerden büyük ilgi görmüştü.

5 Aralık Salı günü saat 20.00'de Cemal Res¸it Rey Konser Salonu'nda (CRR) gerc¸ekles¸ecek 'Dünya Kadın Hakları Gu¨nu¨ - Müzikle Dostluk Konseri'nin biletleri Biletix'ten ve konser gis¸esinden satın alınabilir.

Kaynak: DHA

Son Dakika Kültür Sanat Mehveş Emeç, Dünya Kadın Hakları Günü için konser verecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement