"Kurtuluş" Oyununun Dünya Prömiyeri Yapıldı - Son Dakika
Kültür Sanat

"Kurtuluş" Oyununun Dünya Prömiyeri Yapıldı

"Kurtuluş" Oyununun Dünya Prömiyeri Yapıldı

Antalya Devlet Tiyatrosu, "Kurtuluş" oyununun dünya prömiyerini gerçekleştirdi Yönetmen Demirbaş: "Oyunda bir halkın var olma mücadelesini anlatıyoruz"

24.10.2013 01:28

Antalya Devlet Tiyatrosu (ADT), "Kurtuluş" oyununun dünya prömiyerini gerçekleştirdi.

Kemal Şerif Öztürk'ün yazdığı, Murat Demirbaş'ın yönettiği "Kurtuluş" adlı oyunun prömiyeri Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde yapıldı.

Yönetmen yardımcılığını Gözen Müftüoğlu, asistanlığını Müslüm Alataş üstlendiği oyunun, dekor ve giysi tasarımı Necla Burcu Barış'a, ışık tasarımını ise Namık Gürsoy'a ait. Sahne amiri İsimcan Kaya'nın olduğu oyunda 14 oyuncu rol aldı.

Yönetmen Murat Demirbaş, oyunun ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, Antalya Devlet Tiyatrosu'nun 20'nci yılını kutladıklarını söyledi.

Oyununun Kurtuluş Savaşı sırasında Antalya'da geçen bir hikaye olduğunu ifade eden Demirbaş, "Fransızlar genç kimsenin kalmadığı Delice köyüne gelerek işgal etmek istiyorlar. Köydeki bir avuç insan bu durumdan kurtulmak için kendi sürk peynirini Fransızların peynirine benzeterek kendince bir direniş örgütlemeye çalışıyor. Oyunda bir halkın var olma mücadelesini anlatıyoruz. Komik ve dramatik sahneler de var" dedi.

Oyuna sanatseverler yoğun ilgi gösterdi. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat 'Kurtuluş' Oyununun Dünya Prömiyeri Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement