Kayapınar Belediyesi'nden Yeni Bir Kültür Hizmeti: Diyarbekir Dergisi - Son Dakika
Kültür Sanat

Kayapınar Belediyesi'nden Yeni Bir Kültür Hizmeti: Diyarbekir Dergisi

Kayapınar Belediyesi\'nden Yeni Bir Kültür Hizmeti: Diyarbekir Dergisi

Diyarbakır'ın köklü geçmişini bugünle buluşturmak ve kültürel zenginliklerini yeniden gün yüzüne çıkarma amacıyla hazırlanan Diyarbekir Dergisi okuyucu ile buluştu.

03.07.2018 14:10

Diyarbakır'ın köklü geçmişini bugünle buluşturmak ve kültürel zenginliklerini yeniden gün yüzüne çıkarma amacıyla hazırlanan Diyarbekir Dergisi okuyucu ile buluştu.

Kayapınar Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Dr. Ozan Balcı yayın hayatına başlayan dergi ile ilgili Diyarbakır'ın binlerce yıldır birçok medeniyete ev sahipliği yaptığını ve her dönemin canlı tanığı olduğunu belirterek, bu zengin kültürel mirasın korunması kadar gelecek kuşaklara sağlıklı bir biçimde aktarılmasının da yerel yönetimlerin önemli bir vazifesi olduğunu ifade etti.

Meslek hayatı boyunca eğitimcilere ve sanatkarlara gerekli imkanlar sağlandığında birçok değerli çalışmanın hayata geçirildiğine büyük bir memnuniyet ile tanıklık ettiğini vurgulayan Balcı, kadirşinas Diyarbakırlılarla böyle kıymetli bir çalışma ile buluşmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Zengin bir yayın kuruluna sahip olan dergi ilk sayısında; Diyarbakır'ın farklı pek çok yönünü ele aldı. Büyük bestekar Seyyid Nuh'un eserlerinden, Hattat Hamid'in Diyarbakır günlerine, Roma İmparatoru Jüstinyen'in hekimi Aetios'un ilginç yaşamından, Süleyman Nazif'in nüktedan kişiliğine, Abdüssettar Hayati Avşar'ın Diyarbakır sevdasından, Diyarbakır'ın halk müziğine, Zerzevan Kalesi'nden, Artuklu dönemi taş işçiliğine, Diyarbakır'da açılan yabancı yetimhanelerden, Amerikan Hastanesine kadar birçok konuyu içeriyor.

Dicle Üniversitesi Öğr. Gör. Burak Kazan'ın Genel Yayın Yönetmenliğinde çıkan dergi üç ayda bir yayınlanacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Kayapınar Belediyesi'nden Yeni Bir Kültür Hizmeti: Diyarbekir Dergisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement