Karslı Aşıklar, Popçulara Çattı - Son Dakika
Kültür Sanat

Karslı Aşıklar, Popçulara Çattı

Karslı Aşıklar, Popçulara Çattı

Halk ozanları Ensar Şahbazoğlu ile Bilal Esrarı, son yıllarda özellikle pop müzik şarkılarında yer alan anlamsız sözlerin kendilerini üzdüğünü söyledi.

26.07.2013 12:39  Güncelleme: 14:18

Kars'ta düzenlenen bir iftar programında sahne alan halk ozanları Ensar Şahbazoğlu ile Bilal Esrarı, son yıllarda özellikle pop müzik şarkılarında yer alan anlamsız sözlerin kendilerini üzdüğünü söyledi.

Kars'ta düzenlenen bir iftar programında sahne alan halk ozanları Ensar Şahbazoğlu ile Bilal Esrarı, ardından katılanlarla sohbet etti, türküler söyledi. 2 aşık, sohbet sırasında, son yıllarda özellikle pop müzik şarkılarının sözlerini eleştirdi. Şahbazoğlu, fıkra ve şiirlerle tepkisi dile getirirken, aşık Esrarı, şunları söyledi:

"Sarışın bir bayan çıkmış, böyle bir müzik olur mu Allah aşkına? Söylediği esere bakın: 'Neremi, oramı, buramı.' Neydi o bayanın ismi? Banu Alkan. Tarkan da bağırıyor, 'Oynama şıkıdım şıkıdım.' Orada da hanımefendi kardeşlerimiz bayılıp düşüyor. Ben de diyorum; 'Be kardeşim bu adam ne dedi de sen bayıldın?' Kayahan'ın şarkısının sözlerine bakın; 'Seni versinler ellere beni vursunlar/ Sana sevdanın yolları bana kurşunlar.' Oldu mu şimdi? Kendisini öldürtüyor, sevdiğini de ona buna veriyor. Bizim örfümüzde, adetimizde sevgi kutsaldır. Sevgi Allah'ın bahşettiği varlıklardan birisidir.

Aşık Şenlik şiirinde ne diyor: 'Namertlerin kanadından uçmam Allah kerimdir/ Coşkun suya köprü olsa geçmem Allah kerimdir/ Davat etse zürriyete yemem onun nanını/ Suyu abu kevser olsa içmem Allah kerimdir' Şimdi onlar da söz, bu da söz. Vicdanınıza bırakıyorum, ne diyeyim?" - Kars

Kaynak: DHA

Son Dakika Kültür Sanat Karslı Aşıklar, Popçulara Çattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement