İstanbul Film Festivalinden Teşekkür Gecesi - Son Dakika
Kültür Sanat

İstanbul Film Festivalinden Teşekkür Gecesi

İstanbul Film Festivalinden Teşekkür Gecesi

İstanbul Film Festivali, sponsor ve destekçilerine özel bir geceyle teşekkür etti.

06.04.2012 10:38

İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından Akbank sponsorluğunda gerçekleştirilen

31. İstanbul Film Festivali, bu yıl festivalin gerçekleştirilmesine katkıda bulunan kurum ve kuruluşlara teşekkürlerini sunmak için 5 Nisan Perşembe akşamı Sait Halim Paşa Yalısı'nda özel bir gece düzenledi.

Gecede, 31. İstanbul Film Festivali'nin gerçekleştirilmesine katkıda bulunan tüm destekçi kurum ve kuruluşlara teşekkür plaketi verildi. İstanbul Film Festivali Direktörü Azize Tan'ın takdimiyle düzenlenen gece, İKSV Mütevelliler Kurulu Başkanı Talat Halman'ın konuşmasıyla başladı.

Festival başladığından bu yana gerçekleştirilmesine büyük destek sağlayan TC Kültür ve Turizm Bakanlığı adına Müsteşar Yardımcısı Kemal Fahir Genç, İstanbul Büyükşehir Belediyesi adına Başkanlığı adına Prof. Dr. Erman Tuncer ve Beyoğlu Belediyesi adına Başkan Ahmet Misbah Demircan'a teşekkür plaketlerini Talat Halman ve İstanbul Vali Yardımcısı Kazım Tekin birlikte takdim etti.

İstanbul Film Festivali'nin 8 yıldır sponsorluğunu üstlenen Akbank adına gecede konuşma yapan Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil törende yaptığı konuşmada, İstanbul Film Festivali'nin ülkemizde kültürün kurumsallaşmasında yeni bir dalga yarattığına işaret etti. Binbaşgil, "Yaşamımıza 31 yıl önce giren ve bugün dünyanın önde gelen festivalleri arasında yer alan İstanbul Film Festivali'nin bugünlere gelmesindeki en büyük pay tutkulu izleyicilere ve İKSV'ye ait. Festivalin, sinemamızın son yıllardaki yükselişinde de büyük katkısı olduğuna inanıyorum.

Bugün 31 yıldır devam eden bir festivalden ve yükselen Türk Sineması'ndan bahsediyorsak, burada sinema sanatçılarına ve emekçilerine de büyük bir teşekkür etmek gerekiyor" dedi ve ekledi "Biz Akbank olarak sanat alanında bir yandan geçmişten günümüze aktarılan evrensel değerleri, diğer yandan yenilikçiliği destekliyoruz. 40 yıldır tiyatroya, 20 yıldır caza verdiğimiz desteğin yanında sanat anlamında daha birçok projede yer alıyoruz. Akbank Sanat neredeyse 20 yılını geride bıraktı. Sekiz yıldır da İstanbul Film Festivali'ne destek vermenin mutluluğunu yaşıyoruz". Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil'e plaketini İKSV Mütevelliler Kurulu Başkanı Talat Halman takdim etti.

Gecede ayrıca, 31. İstanbul Film Festivali'ne büyük katkıda bulunan sponsorlara da teşekkür plaketi takdim edildi. "Köprüde Buluşmalar Yapım Aşaması Atölyesi" sponsoru 1000 Volt, "Köprüde Buluşmalar Film Geliştirme Atölyesi" sponsoru Melodika, "Türk Klasikleri Yeniden" Özel Gösterim Sponsoru Groupama, "NTV Belgesel Kuşağı" Tema Sponsoru NTV, "Genç Ustalar" Tema Sponsoru Colin's, "Dünya Festivallerinden" Tema Sponsoru Sabah Gazetesi ve "Türkiye Sineması" Tema Sponsoru Efes temsilcilerine teşekkür plaketlerini İKSV Mütevelliler Kurulu Başkanı Talat Halman takdim etti.

Festival konuklarının da katıldığı İstanbul Film Festivali'nin sponsor ve destekçilerine teşekkür gecesi, Aris Trio'nun hareketli müzikleriyle devam etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat İstanbul Film Festivalinden Teşekkür Gecesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement