Hadise, Çerkezköy'de Unutulmaz Bir Gece Yaşattı - Son Dakika
Kültür Sanat

Hadise, Çerkezköy'de Unutulmaz Bir Gece Yaşattı

Hadise, Çerkezköy\'de Unutulmaz Bir Gece Yaşattı

Çerkezköy Belediyesi 5. Kültür ve Sanat Festivali kapsamında düzenlenen etkinliklerde sahne alan ünlü sanatçı Hadise, Çerkezköy halkına unutulmaz bir gece yaşattı. Belediye Başkanı Vahap Akay'ın konuşmasının ardından Hadise, birbirinden güzel şarkılarını seslendirdi.

31.08.2023 10:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

30 Ağustos Zafer Bayramının 101. yılı ve Çerkezköy Belediyesi 5. Kültür ve Sanat Festivali etkinlikleri çerçevesinde Kentpark'ta sahne alan ünlü sanatçı Hadise, Çerkezköy halkına unutulmaz bir gece yaşattı.

Cumhuriyet Meydanı'nda saat 20.30'da toplanan Çerkezköy halkı ellerinde meşaleler ve bayraklarla Bando Bando'nun çaldığı marşlar eşliğinde Kent Park'a doğru Büyük Zafer Yürüyüşü'nü gerçekleştirdiler. Fener alayının Kentpark'a varmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı hep bir ağızdan coşku ile okundu.

"YENİDEN VAR OLUŞUN HİKAYESİ 30 AĞUSTOS"

İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından sahneye çıkarak günün anlamına ilişkin bir konuşma yapan Belediye Başkanı Vahap Akay, 30 Ağustos'un koskoca bir ulusun yarınlarının, yıkılan umutlarının, kaybolan aşklarının, yok olan hayallerinin, yeniden var oluşunun hikayesi olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"30 Ağustos, emek verenlerin, feda edenlerin, korkmadan yol yürüyenlerin, gücünü sadece ve sadece milletinden alanların hikayesi. 30 Ağustos, sabredenlerin, tükenmeyenlerin, gelecek güzel günleri görebilenlerin hikayesi. 30 Ağustos cesaretle karar verenlerin, 30 Ağustos korkmadan yola çıkanların, başkalarının çizdiği kadere boyun eğmeyenlerin, 'Kendi kaderimi kendim çizerim' diyenlerin hikayesi. Bir veda 30 Ağustos; geri dönmeyenlerin, dönüp te bulamayanların acıklı hikayesi 30 Ağustos.

Memleketini kaybetmektense her şeyini feda edenlerin hikayesi. Ümidini yitirmeyenlerin, geleceğe yön verenlerin, cesaretle yol yürüyenlerin, sil baştan tarih yazan ay yıldızlı yüreklerin hikayesi 30 Ağustos. İstiklali uğruna, istikbalinden vazgeçenlerin hikayesi.

"HEPİMİZİN VARLIK SEBEBİ 30 AĞUSTOS"

Hepimizin varlık sebebi 30 Ağustos. ve 30 Ağustos; mavi gözlü bir sevdanın ilmek ilmek ördüğü, yoktan var ettiği, bir büyük kahramanlık hikayesinin adıdır 30 Ağustos.

Ve bugün, 101 yıl sonra bu akşam 30 Ağustos 2023. Dolup taşan caddelerde, on binlerle birlikte bu meydanlarda bizim hikayemiz. Bu meydanlar tarihine sahip çıkanların, bayrağını elinden bırakmayanların meydanları. Umutsuzluk nedir bilmeyenlerin, yılmayanların, yıkılmayanların, düşse de ayağa kalkanların, küllerimizden yeniden doğarız diyenlerin meydanları.

"VEFA NEDİR BİLENLERİN MEYDANLARI BU MEYDANLAR"

Bu meydanlar direnenlerin, bu meydanlar zafere inananların, bu meydanlar asla vazgeçmem diyenlerin meydanları. Bu meydanlar zincirlerini kıranların, hedefine koşanların, ölüm fermanlarını yırtıp atanların meydanları. Bu meydanlar gerçek nedir görenlerin, yalan nedir bilenlerin meydanları. Bu meydanlar sevmek nedir bilenlerin, saymak nedir bilenlerin, vefa nedir bilenlerin meydanları.

İşte bu meydanlar; bu memleketi kurtaran atasının adının Gazi Mustafa Kemal Atatürk olduğunu haykıranların meydanları. Bu meydanlar her gün katlanarak büyüyen bu büyük sevdanın adı. ve bu meydanlar vefasızlara, tarih bilmeyen soysuzlara, atasının adını anmayan korkaklara, bir duayı okumayan ahmaklara verilen dersin adıdır bu meydanlar.

İşte bizler tarihimizden ve bu meydanlardan aldığımız güç ile Atatürk'ümüzün izinden hiç şaşmadan yol yürüyoruz. Gücümüzün de, kuvvetimizin de, nefesimizin de, mücadelemizin de, cesaretimizin de sebebi sizlersiniz.

"DAHA ÇOK YOLLAR YÜRÜYECEĞİZ"

Sizde bu birliktelik var oldukça, sizde bu yürekler var oldukça inanın daha çok yollar yürüyeceğiz. Bu şanlı zafer gecesinde meydanlarda bizleri yalnız bırakmayan, taşına, toprağına, ay yıldızlı bayrağına sahip çıkan tüm hemşehrilerime kucak dolusu sevgilerimi gönderiyorum, saygılarımı gönderiyorum.

"ZAFER BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN"

Dünyanın en meşru, en haklı, en ahlaklı savaşında canını veren milli mücadele kahramanlarımıza, ve bu topraklarda başımızı eğdirmeyen kurtuluş savaşının baş kahramanı, sevdamız Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ümüze minnetle, şükranla ve hasretle Zafer Bayramınız kutlu olsun."

HADİSE COŞKUSU

Belediye BaşkanıVahap Akay'ın coşkulu konuşmasının ardından sevilen sanatçı Hadise sahneye çıkarak birbirinden güzel şarkılarını Çerkezköy halkı için seslendirdi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Kültür Sanat Hadise, Çerkezköy'de Unutulmaz Bir Gece Yaşattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement