Gelecek Çocuklarla Şekillenecek" Projesi - Son Dakika
Kültür Sanat

Gelecek Çocuklarla Şekillenecek" Projesi

Gelecek Çocuklarla Şekillenecek" Projesi

Çorum'da İl Emniyet Müdürlüğünün özellikle sosyal imkanlardan faydalanamayan çocuklar için yürüttüğü proje kapsamında bir grup öğrenci, kentin tarihi mekanlarını gezdi, sinemaya gidip bowling oynadı.

03.06.2014 16:07

Çorum'da İl Emniyet Müdürlüğünün özellikle sosyal imkanlardan faydalanamayan çocuklar için yürüttüğü "Gelecek Çocuklarla Şekillenecek" projesi kapsamında, bir grup öğrenciye kentin tarihi mekanlarını gezdirildi, sinemaya gidip bowling gibi etkinliklere dahil edilen çocuklar dolu dolu bir gün geçirdi.

Uğurludağ ilçesindeki Uğurludağ Ortaokulu ve Uğurludağ İmam Hatip Ortaokulundan 50 öğrenci, proje kapsamında Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından kent merkezine getirildi. Öğrenciler ilk olarak İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Mobil Elektronik Sistem Entegrasyonu (MOBESE) Merkezi ve Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü Laboratuvarını gezdi. Ardından Çorum Müzesine giden öğrencilere müze yetkilileri tarafından müzedeki tarihi değerlerle ilgili sunum yapıldı. Öğrenciler daha sonra bir alışveriş merkezindeki bowling salonunda polislerle oynadı. Etkinlik kapsamında öğrenciler polislerle gittikleri sinemada film izledi.

Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünde İl Emniyet Müdürü Salih Erkan Tarancı ile bir araya gelen öğrenciler sıcak geçen sohbetin ardından Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü hizmetindeki narkotik köpeği Poyraz'ın senaryo gereği bir araca yerleştirilen uyuşturucu maddenin bulunmasındaki etkin rolü öğrenciler tarafından meraklı gözlerle izlendi.

İl Emniyet Müdürü Tarancı, Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünce yürütülen "Gelecek Çocuklarla Şekillenecek" projesiyle, il merkezi ile ilçe ve köylerde yaşayıp da sosyal imkanlardan faydalanamayan çocukların sosyalleştirilmesinin önünü açmak istediklerini söyledi.

Mayıs ayında başlayan proje çerçevesinde her gün 50 öğrencinin okullarından alınarak bir gün boyunca polis ağabeyleriyle sinemada film izlemek, bowling oynamak gibi sosyal etkinliklerin yanı sıra polislik faaliyetlerinin tanıtımında yer alacaklarını vurgulayan Tarancı, bu kapsamda toplam bin öğrenciye hem Çorum'un tarihi değerlerinin tanıtılmasının hem de öğrencilerin sosyal yaşantılarına katkı sağlanmasının hedeflendiğini dile getirdi.

Tarancı, proje kapsamında bu gruptaki öğrencilere, okuma alışkanlığının kazandırılması amacıyla Milli Eğitim Bakanlığından onaylı 100 temel eseri hediye edeceklerini sözlerine ekledi.

Hayatlarında ilk kez bowling oynadılar

Polislerle bir gün geçiren Uğurludağ Ortaokulu öğrencilerinden 11 yaşındaki Mustafa İpek, "Çok güzel bir gün geçirdik. Polis amcalar bizleri aldı ve Çorum'a getirdi. Hayatımızda hiç görmediğimiz yerlere getirdi ve ilk defa bowling oynadık. Çok mutluyum" dedi.

Hayatında hiç bovling oynamadığını ifade eden öğrencilerden Ömer Koca (12) ise "Polis amcalar bizi çok mutlu etti. Her şeyimizle ilgilendiler. İlk defa bowling oynadım. İlk defa böyle yerlere geldim. Hepsine çok teşekkür ediyorum" ifadeleriyle mutluluğunu paylaştı. - Çorum

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Gelecek Çocuklarla Şekillenecek' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement