Filistinli Ailenin Dramı - Son Dakika
Kültür Sanat

Filistinli Ailenin Dramı

Filistinli Ailenin Dramı

Gazze Şeridi'nde yaşam mücadelesi veren Filistinlilerin dramı yürekleri burkuyor Alaa el Kandur, eşi ve 3 çocuğuyla tek bir odayı banyo, mutfak ve yatak odası olarak kullanıyor. Çocular, imkan...

09.11.2013 11:04

MUSTAFA HABUŞ - Ambargo altındaki Gazze Şeridi'nde yaşam mücadelesi veren Filistinlilerin dramı yürekleri burkuyor.

El- Kandur ailesi de zor koşullar altında yaşayan Filistinli ailelerden biri. Alaa el-Kandur (30), eşi ve 3 çocuğuyla tek bir odayı banyo, mutfak ve yatak odası olarak kullanıyor. Çocular, imkansızlıklar nedeniyle gardrobun içinde uyuyor.

Eski İsrail Başbakanı Ariel Şaron'un 2000 yılında Mescid-i Aksa'ya yaptığı ziyaretin ardından başlayan Aksa İntifadası'nda (2. İntifada) İsrail askerlerinin kurşunuyla vurulan baba Kandur'u kışın yaklaşması kara kara düşündürüyor.

Geçen yıl yağan sağnak yağmur nedeniyle Kandur ailesinin yaşadığı evi su basması sonucu çocukların boğulma tehlikesi geçirdiği belirtildi.

Çocuklarını sel baskınından itfaiyenin kurtardığını söyleyen baba Kandur, "O günden sonra çocuklarımı, uyutacağım güvenli bir yer olmadığı için kıyafet ve mutfak eşyalarını da saklamak için kullandığımız gardrobun içinde uyutuyoruz" dedi.

Kış mevsiminin yaklaşmasıyla geçen yılki tehlikeyi yeniden yaşamaktan endişe eden Kandur, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu odadan başka yaşayabileceğimiz bir yer yok. Her an çatının düşmesinden veya duvarların yıkılıp eşimin çocuklarımın enkaz altında kalmasından korkuyorum. Bu oda insan yaşamı için uygun değil. Yaz aylarında kemirgenler eve giriyor. Çocuklar gardroptan düşmekten korktukları için uyumak istemiyorlar. Karanlık basıp gece çöktüğünde acı çekiyorum. Bütün gece çocuklar dolaptan düşecekler diye korkuyorum. Bu kabusun bitmesini ve diğer insanlar gibi yaşamayı ne kadar çok isterdim."

Kandur ailesinin yaşadığı zorluklar bunlarla sınırlı değil.  Ailenin 14 aylık oğlu yetersiz beslenme nedeniyle hiçbir şekilde ayakta duramıyor. Kandur ailesi, oğullarının rahatsızlığının kalıcı olmasından endişe ediyor.

5 kişilik ailesinin yanı sıra anne-babası ve 2 küçük kardeşine de bakmak zorunda kaldığını vurgulayan Kandur, maaşının yetmediğini, aldığı borçların her geçen gün arttığını vurguladı.

Alaa Kandur, Türk halkı, devleti ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan kendilerine yardım etmesini isteyerek "Bizi kurtarsınlar" ifadesini kullandı.

Filistin Merkezi İstatistik birimi tarafından 2012 yılında yayımlanan rapora göre, Batı Şeria ve Gazze Şeridi'nde ikamet eden 3 milyon 750 bin Filistinliden 1 milyon 50 bini fakirlik sınırının altında yaşıyor.

Raporda, Batı Şeria'daki fakirlik oranı yüzde 18.7, Gazze Şeridi'nde ise yüzde 39 olarak açıklandı. - Gazze

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Filistinli Ailenin Dramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement