Ünlü Flüt Sanatçısı Bülent Evcil, Çin'de Konser Verdi - Son Dakika
Kültür Sanat

Ünlü Flüt Sanatçısı Bülent Evcil, Çin'de Konser Verdi

Ünlü Flüt Sanatçısı Bülent Evcil, Çin\'de Konser Verdi

Türk ve Çin müziğinden tanınmış eserleri icra eden Evcil, Türkiye Kültür Yılı etkinlikleri çerçevesinde Şanghay kentinde konser verdi.

28.09.2013 10:12  Güncelleme: 10:25

Dünyaca ünlü flüt sanatçısı Bülent Evcil, Çin'de Türkiye Kültür Yılı etkinlikleri çerçevesinde Şanghay kentinde konser verdi.

Dünya müziğinden seçkin besteler ile Türk ve Çin müziğinden tanınmış eserleri icra eden Evcil, dinleyicilerin büyük beğenisini kazandı.

Şanghay Şühui Etkinlik Merkezi'nde piyanist Lior Kretzer'in eşlik ettiği konserde, dünyaca ünlü flüt sanatçısı ayrıca, yerel bir senfoni orkestrası ile de ortak bir eser seslendirdi.

Konseri Türkiye'nin Şanghay Başkonsolosu Deniz Eke ve yabancı misyon temsilcileri ile çok sayıda seyirci dinledi.

AA'ya konuşan Bülent Evcil, Çin'deki müzikseverlerle buluşmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Coğrafyaları birbirine uzak ülkeler arasındaki kültür ve sanat diyaloğunun önemine değinen Evcil, konuşulan dillerin üzerinde bir unsur olan müzik dilinin tüm dünya için ortak payda oluşturduğunu vurguladı.

Evcil, "Müzik yaparken sahnede sadece tek bir dil konuşuluyor" ifadelerini kullanarak, Çinli yerel orkestra ile konser öncesi sadece yarım saat prova yaptıklarını ancak Mozart'ın kendilerini ortak bir dilde birleştirdiğini söyledi.

Etkinlik dolayısıyla geldiği Çin'de Türk klasik müzik sanatçısı olarak bulunmaktan büyük keyif aldığını anlatan Evcil, bu ve benzeri etkinliklerin artarak devam etmesi temennisinde bulundu. - Şangay

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Ünlü Flüt Sanatçısı Bülent Evcil, Çin'de Konser Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement