Çankaya Belediyesi Ekim Ayında Sanatseverlere Dolu Dolu Bir Takvim Sunuyor - Son Dakika
Kültür Sanat

Çankaya Belediyesi Ekim Ayında Sanatseverlere Dolu Dolu Bir Takvim Sunuyor

Çankaya Belediyesi Ekim Ayında Sanatseverlere Dolu Dolu Bir Takvim Sunuyor

Çankaya Belediyesi, kültür ve sanat etkinlikleriyle ekim ayında sanatseverlere dolu dolu bir takvim sunuyor. Cumhuriyet'in 100. yılını çeşitli etkinliklerle kutlamaya hazırlanan Çankaya Belediyesi, kültür sanat merkezlerinde de 100. yıla ilişkin etkinlikler hazırladı. Ekim ayının ilk sergisi, 'Ya İstiklal ya Ölüm! Cumhuriyet Yolunda' olacak. Çankaya Belediyesi, 3-30 Ekim tarihleri arasında Koç Üniversitesi Vehbi Koç Ankara Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (VEKAM) ve Koleksiyoncular Derneği iş birliği ile hazırlanan sergiyi ziyaretçilerle buluşturacak. Sergi, Türk halkının Milli Bağımsızlık Mücadelesi'ne ve Ankara'nın bu süreçteki rolüne ışık tutmayı amaçlarken çeşitli yan etkinlikleri de içeriyor. Ayrıca, Yaşar Kemal Kültür Merkezi ve diğer kültür sanat merkezlerinde de çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

02.10.2023 12:11  Güncelleme: 14:31

Çankaya Belediyesi, kültür ve sanat etkinlikleriyle ekim ayında sanatseverlere dolu dolu bir takvim sunuyor. Cumhuriyet'in 100. yılını çeşitli etkinliklerle kutlamaya hazırlanan Çankaya Belediyesi, kültür sanat merkezlerinde de 100. yıla ilişkin etkinlikler hazırladı.

Çankaya Belediyesinin ekim ayı kültür sanat programının bu yılki ana teması "Cumhuriyet". Kültür sanat merkezleri de 100. yaşına giren Cumhuriyete özel etkinliklere ev sahipliği yapacak. Sergi, konferans ve konserlerle geçecek ekim ayının ilk sergisi, "Ya İstiklal ya Ölüm! Cumhuriyet Yolunda" olacak.

Çankaya Belediyesi, 3-30 Ekim günleri arasında Koç Üniversitesi Vehbi Koç Ankara Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (VEKAM) ve Koleksiyoncular Derneği iş birliği ile hazırlanan "Ya İstiklal ya Ölüm! Cumhuriyet Yolunda" sergisini ziyaretçilerle buluşturuyor. Sergi, Türk halkının Milli Bağımsızlık Mücadelesi'ne ve Ankara'nın bu süreçteki rolüne ışık tutmayı amaçlarken dönemin orijinal belge ve fotoğraflarının kaynak alınarak hazırlanması, kapladığı alan ve eser sayısı bakımından VEKAM'ın ve iş birliği yaptığı kurumların bugüne kadarki en büyük sergisi olma özelliğini taşıyor. Konser, konferans, panel, belgesel gösterimi gibi çeşitli yan etkinlikleri de kapsayan sergi, 30 Ekim'e kadar Çankaya Belediyesi Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde ücretsiz olarak başkentlilerin katılımına açık olacak.

"YA İSTİKLAL YA ÖLÜM! CUMHURİYET YOLUNDA"

"Ya İstiklal ya Ölüm! Cumhuriyet Yolunda" sergi programı kapsamında 6 Ekim Cuma saat 18.00'de Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı iş birliğiyle "Açıklamalı Dinleti" yer alırken, 7 Ekim Cumartesi saat 15.00'te Koleksiyoncular Derneği'nin panel etkinliği, 11 Ekim Çarşamba saat 19.00'da İnönü Vakfı iş birliğiyle "Lozan 1923 Olmak ya da Olmamak" Belgesel Gösterimi ve Söyleşisi gerçekleşecek. Prof. Dr. Emine İnanır ve Yevgeni Lansere'nin "Ankara'da Bir Yaz 1922" adlı çalışmasında 'Ankara İzlenimleri' başlıklı konferansı, 21 Ekim Cumartesi saat 15.00'te yapılacak. Doç. Dr. Hilmi Bengi'nin "Cumhuriyet Yolculuğunun Habercisi: Anadolu Ajansı" adlı konferansı, 28 Ekim Cumartesi saat 15.00'te düzenlenirken, 29 Ekim Pazar saat 13.00'te Urban Sketchers'ın Ankara'nın Çizim Etkinliği sanatseverlerle buluşacak.

"CUMHURİYETE ADIM ADIM"

Yaşar Kemal Kültür Merkezi, bu ay 2 etkinliğe ev sahipliği yapacak. 7 Ekim'de  Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin (ÇYDD) Cumhuriyet Kitap ile iş birliği içinde yayınlamış olduğu Cumhuriyet Kitapları Serisindeki Laiklik, Bağımsızlık, Eğitim, Demokrasi ve Kadın Hakları konularını içeren "Cumhuriyetimiz 100 Yaşında" paneli düzenlenecek. 11 Ekim'de ise şair/sunucu Funda Özyurt Argun, solist Elif Çelikpala Eraki ve besteci/piyanist A. Onur Cengiz'in katkılarıyla hazırlanan "Cumhuriyete Adım Adım" konseri Başkentlilerle buluşacak. Fikret Otyam Sanat Merkezi, 12 Ekim'de Caner Arıkboğa, Sonat Özcivanoğlu, Utku Coşkuner'in hazırladığı "Aksi Halde" sergisine ev sahipliği yaparken, Şükrü Karakuş'un hazırladığı "Kırkyama, Yüz Beden" sergisi, 13- 30 Ekim tarihleri arasında Zülfü Livaneli Kültür Merkezi'nde ziyaret edilebilecek.

Çankaya Belediyesi'nin ekim ayı kültür sanat etkinliklerinin detaylarına, 'https://kultursanat.cankaya.bel.tr/' adresinden ulaşılabiliyor; etkinlikler, 'cankayaks' facebook, X ve instagram sosyal medya hesaplarından takip edilebiliyor.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Kültür Sanat Çankaya Belediyesi Ekim Ayında Sanatseverlere Dolu Dolu Bir Takvim Sunuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement