ANTDOB Sahnesi Çocuklarla Doldu - Son Dakika
Kültür Sanat

ANTDOB Sahnesi Çocuklarla Doldu

ANTDOB Sahnesi Çocuklarla Doldu

Antalya Devlet Opera Ve Balesi'nin Sahnelediği Müzikli Çocuk Oyunu 'Heidi' 'Nin 10 Ocak'taki Temsiline İlgi Büyük Oldu.

10.01.2011 19:17  Güncelleme: 19:18

Antalya devlet opera ve balesi'nin sahnelediği müzikli çocuk oyunu 'heidi' 'nin 10 ocak'taki temsiline ilgi büyük oldu. Ücretsiz olarak sahnelenen oyun için; Haşim İşcan Kültür Merkezi'ndeki 800 kişilik salona 1000'in üzerinde çocuk izleyici geldi. Çocukların ayakta kalmaması için salona minder ve koltuk yerleştiren yetkililer , okulların ilgisinin sevindirici olduğunu dile getirdiler.

Temsili büyük dikkatle seyreden minik izleyiciler ise 'Oyunu çok beğendik. Tekrar gelmek istiyoruz ' dediler. Sosyal sorumluluk projelerine bu sanat sezonunda ciddi bir ağırlık veren ANTDOB, her ay bir çocuk oyununu ücretsiz olarak sahneliyor. ANTDOB Şubat ayında ise yeni bir çocuk oyunu daha sahneye koyarak Bremen Mızıkacıları'nın prömiyerini gerçekleştirecek.

Heidi'nin iyilik dolu dünyası…

Çocuk romanı yazarı Johanna Spyri tarafından yazılan eser ; keçisi ve köpeği ile İsviçre Alpleri'nde yaşayan iyi kalpli Heidi'nin; yürüyemeyen Clara'ya dostluk elini uzatmasını ve çoban Peter ile olan arkadaşlığını anlatıyor. Çocukların büyük beğeni ile izlediği eserin rejisörlüğünü Doğan Çelik yaparken ; müzik sorumluluğu ise Valentina Samoila ve Onur Altıparmak'a , dekor tasarımı ve kostüm uyarlaması Ömer Gündüz'e , koreografi Mehmet Sipahi'ye ve ışık ise Mustafa Eski'ye ait.

Eserde; hayatın en zor anlarında bile insanın yaşamına güzelliklerin girebileceğini çocuklara özgü bir dille anlatmayı başaran Heidi 'yi Heyecan G. Ceylan canlandırıyor.Peter'i Özhan Gümüş , Rottenmeir'ı Pınar Gümüş, Büyükbaba'yı Zafer İşgören, Clara 'yı Serap Demirhan, Dete Teyze'yi Oya Vural, Seselman'ı Onur Alpaslan, Büyükanne'yi Sinem S.Baddal, Rahip'i Ferdi Uslu ve Doktor'u Mahir Seyrek oynuyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat ANTDOB Sahnesi Çocuklarla Doldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement