4. Ulusal En Havalı Kareler Fotoğraf Yarışması - Son Dakika
Kültür Sanat

4. Ulusal En Havalı Kareler Fotoğraf Yarışması

4. Ulusal En Havalı Kareler Fotoğraf Yarışması

İGDAŞ'ın düzenlediği yarışmaya başvurular başladı.

06.03.2014 12:07

İGDAŞ'ın, bu yıl "Çarşı Pazar İstanbul" temasıyla düzenlediği "4. En Havalı Kareler Fotoğraf Yarışması"na başvurular başladı.

İGDAŞ'tan yapılan açıklamaya göre, İGDAŞ'ın Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu'nun (TFSF) danışmanlığında düzenlediği yarışma için başvurular 19 Mayıs'a kadar sürecek. Katılmak isteyenler, "www.enhavalikareler.com" adresinden online başvurabilecek.

Yarışmanın seçici kurulu, fotoğraf sanatçıları Merih Akoğul, İsa Çelik, öğretim üyeleri Prof. Dr. Güler Ertan, Prof. Dr. Özer Kanburoğlu, Prof. Dr. Önder Küçükerman, tarihçi-seyahat yazarı Saffet Emre Tonguç ve İGDAŞ Kurumsal İletişim ve Medya İlişkileri Müdürü Gülaçar Hız'dan oluşacak. Dereceye girenler 27 Mayıs'ta açıklanacak.

Yarışmanın birincisine 6 bin, ikincisine 4 bin, üçüncüsüne 2 bin 500 lira ödül verilecek. İGDAŞ özel ödülünü kazanan yarışmacı 2 bin 500, mansiyon kazanan 3 kişi her bir eseri için 500'er lira ödül kazanacak. Sergilemeye değer bulunan eserler için yarışmacılara da 200'er lira telif ödenecek. Fotoğraflar haziran boyunca bir sergiyle fotoğrafseverler ile buluşacak.

Açıklamada İGDAŞ Genel Müdürü Bilal Aslan'ın yarışmaya ilişkin şu sözlerine yer verildi:

"Bir İstanbul kuruluşu olarak bu şehrin kültürüne ve tarihi dokusuna sahip çıkmayı bir görev olarak kabul ediyoruz. Bu yıl dördüncüsüne imza attığımız yarışmamızda 'Çarşı Pazar İstanbul' temasını belirledik çünkü; binlerce yıla uzanan tarihinde büyük medeniyetlere ev sahipliği yapan İstanbul, günümüzde dünyanın en önemli metropolleri arasında yer alıyor. Nüfusu 14 milyonu aşan, şehir kültürden sanata, mimariden ulaşıma, spordan eğlenceye pek çok alanda hızlı bir dönüşüm geçiriyor ve gelişiyor. Bu süreçte sahip olduğu değerleri korumak, İstanbul için her zamankinden daha zor ve önemli bir göreve dönüşüyor. Korunması gereken zenginliklerin başında da tarihi çarşılar ve pazarlar geliyor. Şehrin canlılığını, coşkusunu ve sıcaklığını yansıtan, yaşayan bir varlık olduğunu hissettiren çarşı ve pazarlar, İstanbul'un geçmişten devraldığı renkli miraslardan. Tarih boyunca ticarete yön veren İstanbul'un çarşıları, geçmişten günümüze kadar sunduğu zenginlik ve çeşitlilik ile nam saldı ve değişik ülkelerden gelen tüccarların buluşma noktası haline geldi. İGDAŞ olarak şimdi fotoğrafseverlerin objektifinden bu kültürel mirasımızı fotoğraf kareleri ile belgeleyeceğiz." - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat 4. Ulusal En Havalı Kareler Fotoğraf Yarışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement