'3. Ankara Şiir Olimpiyatı' Ödül Töreni - Son Dakika
Kültür Sanat

'3. Ankara Şiir Olimpiyatı' Ödül Töreni

\'3. Ankara Şiir Olimpiyatı\' Ödül Töreni

Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Altındağ Belediyesince bu yıl 3. üncüsü düzenlenen "3. Ankara Şiir Olimpiyatı" ödül töreni, Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

26.05.2011 14:21

Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan, şiir olimpiyatlarının düzenlenme nedeninin, Türk medeniyetinin bir parçası, bir unsuru olarak şiire daha yakın olunması, şiirin daha yakından tanınması ve şiiri yaşama noktasındaki eksikliği gidermek olduğunu bildirdi.

Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Altındağ Belediyesince bu yıl 3. üncüsü düzenlenen "3. Ankara Şiir Olimpiyatı" ödül töreni, Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Törenin açılış konuşmasını yapan Aydoğan, şiirin konuşulduğu ve değerlendirildiği bir ortamda konuşmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, bugünün aynı zamanda "Şairlerin sultanı, büyük şair" diye anılan Necip Fazıl Kısakürek'in ölüm yıl dönümü olduğunu söyledi.

Şiir olimpiyatlarının üzerinde konuşulması değil, yaşanması gereken bir konu olduğunu anlatan Aydoğan, gençlerin şiire ilgi duymasının önemini vurguladı.

Türk kültürünün, medeniyetinin ve uygarlığının, şiire dayandığını ifade eden Aydoğan, "Belki yeryüzünde şiirle bu kadar haşır neşir olan başka bir medeniyet yoktur. Fakat bizim belki eksiğimiz, bu medeniyetin bir parçası bir unsuru olarak şiire daha yakın olmamız, şiiri yakından tanımamız ve şiiri yaşamamız noktasıdır. Bu olimpiyat bunu gerçekleştirmeye çalışmak amacıyla düzenlenmiştir" dedi.

Öğrencilerin şiirle tanışmalarını, yaşamalarını ve şiiri dünyalarının bir parçası haline getirmelerini, akıllarının ve beyinlerinin onarıcısı olarak şiirle beraber büyümelerini istediklerini ifade eden Aydoğan, "Bilgi ve akıl, insanı asla tek başına mutlu edemez. Bilgi, tek başına insanın sırtında yüktür, sıkıntıdır. Akıl ve zeka da öyle, bunun içerisine duyguyu, gönlü, yüreği katmak zorundayız. Mutluluğun kaynağı, bunların bir araya gelmesiyle sağlanabilir. Gönlün sesi şiirsiz bir hayat, ne kadar bilgili ya da akıllı olursan ol, hayatta mutlu olmak mümkün değildir" diye konuştu.

Olimpiyatın gerçekleştirilmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Aydoğan, gençlerin şiiri önemsemelerini ve şairleri tanımalarını istedi.

Daha sonra 3. Ankara Şiir Olimpiyatında, Yakupoğlu İlköğretim Okulu öğrencisi Hamide Özbek, Ziya Osman Saba'nın "Beyaz Ev" şiiriyle birinci, 13 Eylül İlköğretim Okulu'ndan Rahşan Özgönül, Erdem Bayazıt'ın "Kar Altında Hüzün Denemesi" şiiriyle ikinci, Ahiler İlköğretim Okulu'ndan Rümeysa Derhem, Bülent Bakiler'in "Orda Bir Çocuk, Burda Ben" şiiriyle üçüncü oldu.

Ortaöğretim okulları arasında Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Lisesi'nden Melis Yegül, Ahmet Muhip Dıranas'ın "Olvido" şiiriyle birinci, Yeşilöz Anadolu Lisesi'nden Özgür Bacaksız, Hasan Ali Yücel'in "Bıraktığın Gibi Değilim" şiiriyle ikinci, Çamlıdere İmam Hatip Lisesi'nden Alparslan Erkoz, Neyzen Tevfik'in "Anladın mı?" şiiriyle üçüncülük elde etti.

Şiir yazma yarışmasında ise Şehit Rıdvan Süer Anadolu Lisesi'nden Ayhan Arslan birinci, Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden Medine Kara ikinci, Bala Anadolu Lisesi'nden Büşra Kullar, üçüncülük aldı.

Dereceye giren öğrencilerin şiirlerini okumalarının ardından öğrenciler Cumhuriyet altını ve MP3 çalar, fotoğraf makinası ve kamera ile ödüllendirildi.

- ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat '3. Ankara Şiir Olimpiyatı' Ödül Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement