20 Yıldır Yasak Olan Yaylada Festival Coşkusu - Son Dakika
Kültür Sanat

20 Yıldır Yasak Olan Yaylada Festival Coşkusu

20 Yıldır Yasak Olan Yaylada Festival Coşkusu

Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde 20 yıldır güvenlik nedeniyle çıkılamayan Han Yaylası'nda Çukurca Belediyesi tarafından festival düzenlendi.

24.06.2013 20:24

Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde 20 yıldır güvenlik nedeniyle çıkılamayan Han Yaylası'nda Çukurca Belediyesi tarafından festival düzenlendi. Yaylada çadır kurup piknik yapan vatandaşlar, müzik eşliğinde halay çekerek doyasıya eğlendi.

Çukurca'ya 30 kilometre uzaklıktaki Han Yaylası'nda Kürt düşünür Ahmedi Hani adına düzenlenen festivale, Çukurca Belediye Başkanı Hıdır Demiroğlu, BDP Hakkari il Başkanı Rahmi Kurt, BDP PM üyesi Sıddık Akış ile birlikte yaklaşık 3 bin kişi katıldı. 20 yıldır yasak olan yaylaya barış süreciyle birlikte ilk kez ayak basan yüzlerce kişi çadırlarını kurup, mangal keyfi yaptı.

FESTİVAL ALANINDA ÖCALAN POSTERLERİ

Araçlarla çıkılan festival alanına Abdullah Öcalan ve PKK'yı simgeleyen renklerde flamalar asıldı. Festivalin açılışında konuşan Çukurca Belediye Başkanı Hıdır Demiroğlu, başlatılan süreçle birlikte dağlarda barış havasının estiğini söyledi. Barış ve kardeşliğin gelişmesi için böyle bir festival düzenlediklerini belirten Demiroğlu,"Bölgedeki çatışmalardan dolayı 20 yıldır bu yayla yasaklıydı. Güvenlik gerekçesiyle yasaklanan bu yayla ilk kez halka açıldı. Eğer bugün bu yaylada şenlik düzenliyorsak bu sayın Öcalan'ın sayesindedir. Eğer bu süreç başlatılmışsa sayın Öcalan sayesinde olmuştur. Yoksa bizler Kürt halkı olarak AKP'nin bu süreci başlattığına inanmıyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından kadın erkek yüzlerce kişi Kürtçe müzik eşliğinde halay çekti. Festivale katılanlar Feki Teyran Kültür merkezi sanatçılarının korseriyle coşkulu dakikalar yaşadı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Kültür Sanat 20 Yıldır Yasak Olan Yaylada Festival Coşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement