Zonguldak'ta Maden Ocaklarındaki Denetimler - Son Dakika
Güncel

Zonguldak'ta Maden Ocaklarındaki Denetimler

TTK Kozlu Müessese Müdürlüğü maden ocağının bir bölümünde üretim durduruldu.

06.12.2014 15:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı iş müfettişlerinin denetimlerinin ardından Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Kozlu Müessese Müdürlüğü maden ocağının bir bölümünde üretim durduruldu.

Alınan bilgiye göre, iş müfettişleri kartiye-3'teki (bir veya birkaç üretim ünitesinden oluşan ocak kısmı) üretim yöntemini yönetmeliklere aykırı buldu. İş müfettişleri, bu nedenle üretimi durdurdu.

TTK Kozlu Müessese Müdürü Kazım Eroğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, yöntemin yaklaşık 100 yıldır kullanıldığını ve hiç olumsuz durumla karşılaşılmadığını söyledi.

"İş müfettişleri, yaptıkları denetimlerde madenlerle ilgili yönetmeliğinin havalandırmayla ilgili kısmındaki bir madde gerekçesiyle bir kartiyede üretimi durdurdu" diyen Eroğlu, "Hazırlık çalışmalarımız devam ediyor. Geçen yıl Karadon'da yapılan denetimlerde 'pnömatik patlatma' dediğimiz bir sistemi durdurdular. Bunun mahkemesi hala devam ediyor. Bizim ocağımızdaki üretimi durdurma da mahkemeye intikal edecek. Kapatılan kartiyeyle ilgili kendi düşündüğümüz farklı önlemler var. Bu önlemleri aldıktan sonra iki ay içinde orayı açmayı düşünüyoruz" şeklinde konuştu. - Zonguldak

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Zonguldak'ta Maden Ocaklarındaki Denetimler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement