Zırhlı Aracın Arkasından Sürüklenen Hacı Birlik'in Otopsi Raporu Ortaya Çıktı - Son Dakika
Güncel

Zırhlı Aracın Arkasından Sürüklenen Hacı Birlik'in Otopsi Raporu Ortaya Çıktı

Zırhlı Aracın Arkasından Sürüklenen Hacı Birlik\'in Otopsi Raporu Ortaya Çıktı

Şırnak'ta, cenazesi zırhlı araca bağlanarak yerde sürüklenen Hacı Birlik'in otopsi tutanağında vücuduna 28 mermi isabet ettiği ortaya çıktı.

05.10.2015 20:16  Güncelleme: 15:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şırnak'ın Dicle Mahallesi'nde üç gün önce çıkan çatışmada öldüğü öne sürülen ve zırhlı araca bağlanarak yerde sürüklenme görüntüleri ortaya çıkan Hacı Lokman Birlik'in otopsi tutanağı ortaya çıktı.

Otopsi tutanağında, HDP Şırnak Milletvekili Leyla Birlik'in eşi Mehmet Birlik'in kardeşi Hacı Lokman Birlik'in vücuduna 28 merminin isabet ettiği ve en az 17 tanesinin öldürücü nitelikte olduğu belirtildi.

Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan otopsi tutanağında, Hacı Birlik'in ölüm nedeniyle ilgili "Çoklu iç organ ve büyük damar yaralanmasına bağlı gelişen iç kanama ve medüller şok" vurgusu da yapıldı.

ÖLDÜRÜCÜ NİTELİKTE 17 KURŞUN

Hacı Lokman Birlik'in otopsi tutanağında şu tespitlere yer verildi:

"Cesette tespit edilebildiği kadarı ile 28 adet silah mermi çekirdeği veya parçaları isabet etmiş olup, tespit edilebildiği kadarıyla en az 17 tanesinin öldürücü nitelikte olduğu, diğerlerinin öldürücü nitelikte olmadığı belirlenmiştir. Cesetten çok sayıda ateşli silah mermi çekirdeği parçaları elde edilmiş, ancak ateşli silah mermi çekirdeği elde edilmemiştir.

Haricen 1 ve 15 no'da tarif edilen atışların cilt, cilt altı ve kemik doku bulgularına göre uzak atış mesafesinden yapılmış olduğu, diğer atışların elbiseli bölgeye isabet etmesinden dolayı atış mesafesi tayini yapılabilmesi için elbiselerin atış artıkları yönünden incelenmesi gerekmektedir. Cesetten toksikolojik inceleme için 2 tüp kan, 1 tüp göz içi sıvısı, 1 tüp safra sıvısı alındı. Kişinin ölümünün çoklu ateşli silah mermi çekirdeği yaralanmasına bağlı seri kot, ekstremite, mandibula, pelvis ve vertebra kırıklarıyla birlikte çoklu iç organ ve büyük damar yaralanmasına bağlı gelişen iç kanama ve medüller şok sonucu meydana geldiği kanaatindeyiz."

İşte o otopsi tutanağı:

AVUKATLARDAN SUÇ DUYURUSU

Öte yandan Hacı Birlik'in ölümüyle ilgili Birlik'in avukatları tarafından, 'kasten öldürme, işkence ve kötü muamele, kişinin hatırasına hakaret, halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama, suç işlemeye tahrik, görevi kötüye kullanma, suç işlemek amacıyla örgüt kurmak' suçuyla Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusu yapıldı. Suç duyurusunda Hacı Birlik'in vurulduğu bölgede bulunan işyeri kamera ve MOBESE kayıtlarının toplanması, Hacı Birlik'in bağlanarak sürüklendiği zırhlı araçta bulunan kişilerin kimlik bilgilerinin tespit edilmesi istendi. (Kaynak: Radikal)

Son Dakika Güncel Zırhlı Aracın Arkasından Sürüklenen Hacı Birlik'in Otopsi Raporu Ortaya Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (520)

  • janjunkie : leş desenize şuna 38 181 Yanıtla
    intikam: İnsanmısın janjunkie ismin hayvanlara benziyor 0 3
  • Melo: Yakın leşini gitsn eşşk cehennemine 74 93 Yanıtla
    A: At cehennemine 0 0
  • sabır : siz vatan hainlerine genç diye hitap ediyorsunuz oldu olacak suçsuz yere vuruldu diye yazin 28 138 Yanıtla
  • Malatyali: Allah ın laneti özerine olsun mekami cehennem olsun âmin 132 19 Yanıtla
  • DADAŞŞŞ: Şimdi Oturup ağlıyalım mı Terörist için !!! Satılık Medyaa 24 126 Yanıtla
  • ..: ona gencin denilmez pkkli terörist in denir aptal sey 126 6 Yanıtla
  • Çok yazık oldu : Yazık ya gunah degilmi benim güzel vatanım. Bizim vergilerimiz ile alınan mermileri bu pisliklere fazla fazla sıkıyorlar biraz insaf bekliyoruz tasarruflu olun 2 mermide bitirin işini 115 2 Yanıtla
  • caney: O zırhlı araçtaki lerin isimlerini tesbit edeninde mahkemeye vereninde onlarla uğraşanlarında Allah belalarını versin.... O Kadar..... 56 54 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement