Yurt Öğrencilerine 'Liderlik' Semineri - Son Dakika
Yerel

Yurt Öğrencilerine 'Liderlik' Semineri

Yurt Öğrencilerine \'Liderlik\' Semineri

Balıkesir Kredi ve Yurtlar Kurumu’nda öğrencilere yönelik liderlik semineri yapıldı.

24.02.2015 14:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir Kredi ve Yurtlar Kurumu'nda öğrencilere yönelik liderlik semineri yapıldı. 'İçimdeki Büyük Hazine' adlı seminerde kariyer yolunda öğrencilere ideal insan olmanın yolları anlatıldı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Akademisi YURTKUR liderlik seminerleri kapsamında Balıkesir Kredi ve Yurtlar Kurumu'nda liderlik semineri eğitimleri devam ediyor. Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Felsefe ve Din Bilimleri Bölümü Din Psikolojisi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Albayrak, Balıkesir Yurt Müdürlüğünde öğrencilere yönelik 'İçimdeki Büyük Hazine' adlı bir seminer gerçekleştirdi. Seminerde Eğitimci Albayrak, insanın kariyer yolunda hangi becerilere sahip olması gerektiğini ve kariyer yolunda insanın kendini nasıl inşa edebileceğini örneklerle açıkladı. Albayrak, ideal insan olabilme yolunda eşsiz hazine olan değerleri; vicdan, merhamet, sadakat ve tevazu olarak sıraladı. Bu değerlere sahip olan insanların hayatta başarılı olacağını dile getiren Albayrak, ideal insan olmanın hayatta ki tek gaye olacağını sözlerine ekledi. Eğitimci Albayrak konuşmasında, "Bu değerler insanlık hiyerarşisinin insanlık, insanlık altı ve insanlık üstünden oluşur. Bu değerlere ulaşmada bazı engeller vardır. Günümüzde çok az insan mükemmel hayat amacına ulaşabiliyor. İnsanların çoğu endişeli ve depresif. Martin Seligman, 'Sanki bir salak çıkmış da normal insan olmanın çıtasını yükseltmiş gibi' diye yazıyor" dedi.

Albayrak, değerlere ulaşmada bir diğer engelin ise dünyevi hırslar olduğunu söyledi. Bu hırsların din ve değerden uzaklaşmış çağdaş batılı insanı motive eden; zevk, saldırganlık ile başarı ve üstünlük olduğunu belirtti.

ETKİNLİKLER DEVAM EDECEK

Balıkesir Kredi ve Yurtlar Kurumu Müdürlüğünde öğrencilere yönelik ideal insan olmanın sırlarını anlatan Albayrak, seminerin devamında eşsiz hazine olan değerleri açıkladı. Vicdan, merhamet, sadakat ve tevazu gibi değerleri örnek hikayelerle anlatan Albayrak, "Günümüzde bize yirmi defa iyilik yapan ama bir defa kötülük yapan bir insanı defterden siliyoruz. Bu böyle olmamalı. Kimse günahsız, hatasız değildir. O insanın hatası bize denk gelmiş olabilir. Her insanın hata yapma lüksü var. O yüzden dostlarımıza karşı vefalı olup bir kötülük karşısında yapılan tüm iyilikleri çöpe atmamalıyız. Annenin vefası ise bambaşkadır. Çocuğunun altını değiştirirken tiksinmeyen anne vefanın en güzel örneğini bizlere sunar" dedi.

Balıkesir Kredi ve Yurtlar Kurumu Müdürü Aynur Özdemir ise yaptığı açıklamada bu tür etkinliklerin devam edeceğini belirterek şöyle konuştu: "Liderlik seminerleri, Farkındalık Eğitimi, Kariyer Sohbetleri, Kutlu Doğum, Kardeşlik, Gençlik Haftası, İslam'ın İnanç Boyutu konulu 'Atölye çalışmaları', Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü, Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşının kabulü, Gönül Elçileri etkinlikleri gibi eğitimlerimiz devam edecek." Ayrıca Yurt Müdürü Aynur Özdemir, öğrencilere yönelik Osmanlıca, Arapça, Kuranı Kerim, İngilizce, Hızlı Okuma, Diksiyon, Rusça, Pilates, Gitar ve Boks gibi kursların devam ettiğini söyledi. Öğrencilerin talepleri doğrultusunda kursların sayılarının artarak devam edeceğinin altını çizen Yurt Müdürü Özdemir, başta Gençlik ve Spor Bakanlığı'na ve kurslar konusunda protokol imzaladıkları Halk Eğitim Müdürlüğü'ne ve İl Müftülüğü 'ne teşekkürlerini sundu. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yurt Öğrencilerine 'Liderlik' Semineri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement