Yunusemre Belediyesi Satranç Öğretiyor - Son Dakika
Yerel

Yunusemre Belediyesi Satranç Öğretiyor

Yunusemre Belediyesi Satranç Öğretiyor

Yunusemre Belediyesi Yeni Mahalle Meslek Edindirme Kursu ve Hanımlar Lokali bünyesinde açılan satranç kursunda 15 öğrenci eğitim görüyor.

09.07.2015 15:34

Yunusemre Belediyesi Yeni Mahalle Meslek Edindirme Kursu ve Hanımlar Lokali bünyesinde açılan satranç kursunda 15 öğrenci eğitim görüyor.

Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Şule Uygur, Yeni Mahalle Meslek Edindirme Kursu ve Hanımlar Lokali'nde incelemelerde bulunarak lokal bünyesinde eğitim gören satranç kursu öğrencilerini ziyaret etti.

Belediye Başkan Yardımcısı Şule Uygur, lokal bünyesinde 26 ayrı kurs açıldığını belirterek, "Hem hanımlarımıza, hem de çocuklarımıza yönelik kurslarımız mevcut. Bünyemizde açılan satranç kursunda da öğrencilerimizin beyin jimnastiği açısından faydalı olan bu sporu yapmalarını sağlamış oluyoruz. Bütün öğrencilerimizi kurslarımıza bekliyoruz" dedi.

Geleceğin teminatı olan çocukları çok önemsediklerini dile getiren Uygur, "Belediye Başkanımız Sayın Dr. Mehmet Çerçi'nin talimatlarıyla bu merkezlerimiz hızla açılmakta ve çoğalmakta. Bayanlarımıza ve çocuklarımıza yönelik kurslarımız devam ediyor. Yunusemre Spor Kulübümüzün faaliyetleri de çocuklarımız açısından oldukça kapsamlı bir şekilde devam ediyor. Yunusemre Belediyesi olarak başlattığımız sosyal etkinlik projelerimiz güzel bir şekilde devam etmekte" ifadelerini kullandı.

SATRANCA BAŞLAMA YAŞI 3

Satranç Hocası Hasan Alevnur ise, "Kursumuz yeni açılmasına rağmen 15 çocuğumuza satranç kursu eğitimi vermeye başladık. Öğrencilerimizin küçük yaşlarda satranç kursları alması, satranç adına oldukça sevindiricidir. Satranca başlama yaşı 3-4 yaş olarak en ideal yaşlardır. Satranç, aktif olarak en uzun süre yapılacak bir spor dallarından biridir. Yaz dönemi boyunca devam edecek olan kurslarımızın öğrencilerimiz açısından çok verimli geçeceğine inanıyor, öğrencilerimize başarılar diliyorum" diye konuştu. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yunusemre Belediyesi Satranç Öğretiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement