Yunusemre Belediyesi'nin Stratejik Planı ve 2015 Yılı Bütçesi Hazır - Son Dakika
Yerel

Yunusemre Belediyesi'nin Stratejik Planı ve 2015 Yılı Bütçesi Hazır

Yunusemre Belediyesi\'nin Stratejik Planı ve 2015 Yılı Bütçesi Hazır

Hızla büyüyen Yunusemre Belediyesi önümüzdeki 5 yılın stratejik planını hazırladı.

29.09.2014 13:00

Hızla büyüyen Yunusemre Belediyesi önümüzdeki 5 yılın stratejik planını hazırladı. Ekim ayı meclis toplantısında Stratejik planın yanı sıra 2015 yılı performans programı ile tahmini belediye bütçesi de üyelerin onayına sunulacak. Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, "Bu stratejik plan, bulunduğumuz noktadan hedeflediğimiz noktaya ulaşmada izleyeceğimiz yolun haritasıdır ve geleceğe dönük bakış açımızı ortaya koymaktadır" dedi.

Stratejik Plan Komisyonu koordinesinde Strateji Geliştirme Müdürlüğü tarafından büyük çabalar sonucu oluşturan Yunusmere Belediyesi 2015-2019 stratejik planı, 2015 Performans Programı ile Mali Hizmetler Müdürlüğü tarafından hazırlanan belediye bütçesi Ekim ayı meclis toplantısında üyelerin onayına sunulacak.

Encümen'de son şeklini alan Yunusemre Belediyesi'nin Stratejik Planı önümüzdeki 5 yıla ışık tutuyor. "Yazdığını yap" ilkesinden yol çıkılarak hazırlanan plana göre Yunusemre ilçesinde yapılacak sosyal ve kültürel yatırımlar ile yapısal işler genel hatlarıyla sıralandı.

Belediyenin stratejik hedefinin hazır olduğuna dikkat çeken Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, şu bilgileri verdi:

"Yeni kurulan Yunusemre'miz, tarımı, sanayisi ve Spil dağıyla dünyanın en güzel şehirlerinden biri olan Manisa'mızın gözbebeğidir. Bu güzellikleri ve stratejik konumu itibariyle özel bir yere sahip olan ilçemizi ulaşım bağlantıları ve diğer donatı alanları ile Türkiye'nin ve Manisa'nın cazibe merkezi haline getirme arzumuzla 2015 - 2019 yıllarını kapsayan plan, program, yatırım ve kaynaklarımızı içeren Stratejik Planımızı Ekim ayı meclis toplantısında üyelerimizin onayına sunacağız. 5393 sayılı Belediye Kanunu ile 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrolü Kanunu uyarınca hazırlanması zorunlu olan bu stratejik plan, kurumun misyonunun tanımlanması, vizyonunun belirlenmesi, stratejik amaçlar ile ölçülebilir hedefler saptanması ve performansın önceden belirlenen göstergeler doğrultusunda ölçülmesi, izlenmesi ve değerlendirilmesi amacıyla hazırlamış bulunmaktadır. Bu stratejik plan, bulunduğumuz noktadan hedeflediğimiz noktaya ulaşmada izleyeceğimiz yolun haritasıdır ve geleceğe dönük bakış açımızı ortaya koymaktadır. Planın uygulanmasına gösterilecek özen, planın başarısının en önemli gereği olarak göze çarpmaktadır."

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR

Belediyenin gideceği yönü tarif eden stratejik amaçlar ortaya konulduğunu hatırlatan Başkan Çerçi, "Uzun dönem değişmeyeceği ön görülerek misyon, vizyon ve değerler belirlenmiş, Belediyemizin gideceği yönü tarif eden stratejik amaçlar ortaya konulmuştur. Hedeflere ulaşma düzeyini ölçmek ve değerlendirmek üzere performans göstergeleri belirlenmiş ve bir bilgi sistemine bağlanmasına yönelik ön çalışmalar tamamlanmıştır. Çok kısa bir sürede, özverili bir çalışma sonucunda gerçekleştirilen stratejik planımızda emeği geçen Stratejik Planlama Ekibindeki çalışma arkadaşlarıma teşekkür ederim. Bu yeni stratejik planın, kurumumuzun kaynaklarının daha etkin kullanılmasına, olumlu faaliyetlerinin artmasına, kurumsal kimliğinin güçlenmesine katkı sağlayacağı inancı ile hayırlı olmasını dilerim" dedi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yunusemre Belediyesi'nin Stratejik Planı ve 2015 Yılı Bütçesi Hazır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement