Yunusemre Belediyesi'nden 28 Mahallede İftar ve Ramazan Etkinliği - Son Dakika
Yerel

Yunusemre Belediyesi'nden 28 Mahallede İftar ve Ramazan Etkinliği

Yunusemre Belediyesi\'nden 28 Mahallede İftar ve Ramazan Etkinliği

Yunusemre Belediyesi Ramazan ayına özel dolu dolu bir program organize etti.

26.06.2014 17:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yunusemre Belediyesi Ramazan ayına özel dolu dolu bir program organize etti. Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, mahallelerde iftar sofraları kuracaklarını, etkinlikleri vatandaşların ayağına götüreceklerini söyledi. Çerçi, "28 ayrı mahallede 750 kişiye iftar ve ardından Ramazan eğlencesi düzenleyeceğiz. Sabit etkinlikler ise Magnesia arkasındaki alanda yapılacak. Yunusemre Belediyesi olarak herkesi düşündük" diye konuştu.

Yunusemre Belediyesi'nin Ramazan ayı etkinlik takvimi Saruhan Otel'de yapılan kahvaltılı basın toplantısıyla açıklandı. Programa Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Belediye Başkan Yardımcıları Ramis Şiyak ve Kılıç Kaya, Yunusemre Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Şaver Yüksel katıldı.

SABİT ETKİNLİKLER MAGNESİA ARKASINDAKİ ALANDA

Ramazan programıyla ilgili bilgi veren Belediye Başkanı Dr.Mehmet Çerçi, etkinliklerin sabit ve mobil olmak üzere iki başlık altında planlandığını söyledi. Sabit etkinliklerin Magnesia arkasındaki meydanda yapılacağını belirten Başkan Çerçi, "Yunusemre ilçe sınırları içindeki merkezi bir nokta olan bu alanda Ramazan ayı boyunca vatandaşların eğlenip, vakit geçirebilecekleri etkinlikler düşünüldü. Alanda nostaljik bir esinti olacak. Tarihi kültürümüzü yansıtmak amacıyla Osmanlı çadırları ve alış veriş stantları kurulacak. Çocuklar ve gençler için meydana kurulacak olan lunapark Ramazan gecelerine renk katacak. Dört hafta sonu Gülneva İlahi ve Ezgi Grubu tarafından tasavvuf musikisi konserleri verilecek, semazen ekibi gösteriler sunacak. Vatandaşlar Magnesia yanındaki bu alanda alış veriş yapabilecek, el emeği göz nuru ürünleri stantlarda bulabilecek. Ramazan ayının aslına uygun etkinlik programı ay boyunca her gece kesintisiz yapılacak" dedi.

MOBİL ETKİNLİKLER VE İFTAR YEMEKLERİ

Belediye Başkanı Çerçi, etkinlikleri vatandaşların ayağına götürmek amacıyla 28 günlük bir program organize ettiklerini hatırlatarak, şu bilgileri verdi:

"Yunusemre Belediyesi şehir merkezine gelemeyecek olan vatandaşları da düşünerek mobil etkinlikler organize etti. Planlamaya göre Ramazan ayı boyunca 28 ayrı mahallede önce iftar yemekleri verilecek, ardından etkinlik programı ve gösteriler başlayacak. Mahallelerde organize edilen etkinliklerde şehir merkezindeki programlara çeşitli sebeplerle gidemeyen yaşlılar, çocuklar, hastalar ve maddi durumu iyi olmayan vatandaşlar düşünüldü."

GÜNDE 750 KİŞİYE İFTAR

İlçe sınırları içinde ortak etkinlik alanları tespit ettiklerini ifade eden Başkan Mehmet Çerçi, "Daha çok vatandaşın katılımını sağlamak amacıyla büyük iftar sofraları kurulacak. Günlük 500 ile 750 kişiye iftar verilecek. İftar öncesi Kur'an-ı Kerim okunacak. Yemeğin ardından mobil sahnede Ramazan gecesi etkinliği başlayacak. Semazen gösterileri, tasavvuf müziği konserleri, çocuklara özel gösteriler özellikle programlara dahil edildi. Ayrıca Ramazan gecelerinin vazgeçilmez geleneği Hacıvat & Karagöz ve meddah gibi geleneksel etkinlikler her gece ayrı bir mahallede vatandaşlarla buluşturulacak. Gece boyunca Ramazan şerbeti ikramıyla geceler tatlanacak. Çocuklara şeker ve çeşitli hediyeler dağıtılacak. İftar yemekleri Yunusemre Belediyesi ve hayırsever iş adamlarının katkılarıyla verilecek. Ayrıca her mahallede ihtiyaç sahibi ailelere Ramazan yardım paketleri dağıtılacak" dedi.

ETKİNLİKLER 28 HAZİRAN -26 TEMMUZ ARASINDA

Başkan Çerçi, 28 Haziran-26 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan etkinliklerde Ramazan ayının manevi havasına uygun bir organizasyon planlaması yapıldığını hatırlatarak, "Yunusemre Belediyesi bu etkinlik programıyla herkesi düşündü. 'Yunusemre'de Ramazan' sloganıyla hazırlanan organizasyon kısa sürede ve kısıtlı imkanlara hazırlandı. Önümüzdeki yıl daha geniş bir program hazırlanacağı müjdesini şimdiden veriyoruz. Ramazan'da buluşmak dileğiyle" diyerek sözlerine son verdi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yunusemre Belediyesi'nden 28 Mahallede İftar ve Ramazan Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement