Yuntdağlı Çocuklardan Gazze'deki Çocuklara Dua - Son Dakika
Yerel

Yuntdağlı Çocuklardan Gazze'deki Çocuklara Dua

Yuntdağlı Çocuklardan Gazze\'deki Çocuklara Dua

Yunusemre Belediyesi’nin Ramazan ayı etkinlik programında yer alan Hacivat-Karagöz tiyatro oyununu izleyen Yuntdağlı çocuklar, Gazze’de insanlık dışı saldırılara maruz kalan yaşıtlarını unutmadı.

26.07.2014 17:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yunusemre Belediyesi'nin Ramazan ayı etkinlik programında yer alan Hacivat-Karagöz tiyatro oyununu izleyen Yuntdağlı çocuklar, Gazze'de insanlık dışı saldırılara maruz kalan yaşıtlarını unutmadı. Tiyatro oyuncuları ile birlikte ellerini semaya açan çocuklar Gazze için dua etti.

Yunusemre Belediyesi'nin Ramazan ayı etkinliği Siyekli Mahallesi'nde gerçekleşti. Köy Meydanı'nda kurulan iftar sofrasında buluşan yüzlerce vatandaş ezanın okunmasıyla birlikte oruçlarını açtı. Ardından gösteri için sahne alan Hacivat ve Karagöz oyuncuları, çocuklarla birlikte Gazze için dua etti. "Allahım Gazze'deki çocuklar ölmesin. Sen onlara yardım et" diye dua eden çocuklar, duygusal anlar yaşattı. Dualarını bitiren çocuklara Hacivat ve Karagöz kısa bir oyun sergiledi. Programda iftar öncesi ve sonrası ilahiler okunurken çocuklara ise balon dağıtıldı.

"BÜYÜK BİR ÜZÜNTÜ YAŞIYORUZ"

Her mahallede iftar sofrası kurarak vatandaşların ayağına gittiklerini belirten Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, "89 tane mahallemiz var. Ramazan ayı 30 gün olduğu için her mahallemize gidemedik. İnşallah seneye diğer mahallerimizde de vatandaşlarımızla bir araya geleceğiz. Siyekli bizim için çok farklı. Burada güzellikler yaşadık. Sizler bizlere çok dua ettiniz. İnşallah bu güveniniz de boşa çıkmayacağız. Yunusemre Belediyesi olarak yapılanmamızı sürdürüyoruz. Önümüzdeki ay tüm mahallelerimize hizmetleri götüreceğiz. Önümüzde bir Cumhurbaşkanlığı seçimi var. Huzur içerisinde bir Cumhurbaşkanlığı seçimini vatandaşlarımız yapacaklar. Ben Siyekli'yi biliyorum. Siyekli de ne yapacağını iyi biliyor. Özellik bugünlerde büyük bir üzüntü yaşıyoruz. İsrail Gazze'de bombalarla hiç acımadan insanları katlediyor. İsrail'i kınıyorum. Bizler Gazze'deki kardeşlerimiz için hep dua edelim" dedi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yuntdağlı Çocuklardan Gazze'deki Çocuklara Dua - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement