Yunanistan Başbakanı: Türkiye ile Sakin Ortam İçin Çaba Sarf Ediyoruz - Son Dakika
Dünya

Yunanistan Başbakanı: Türkiye ile Sakin Ortam İçin Çaba Sarf Ediyoruz

Yunanistan Başbakanı, Türk-Yunan ilişkilerinde bir değişiklik olmadığını; ancak sakin ortamı korumak için çaba sarf ettiklerini söyledi.

14.09.2014 22:21  Güncelleme: 10:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yunanistan Başbakanı Andonis Samaras, Türk-Yunan ilişkilerinde son yıllarda hüküm süren gerginliklerden uzak sakin ortamın sırrını açıkladı.

"KIBRIS KONUSUNDA GÖRÜŞLERİMİZDE DEĞİŞİKLİK YOK"

Hürriyet'in haberine göre Samaras, Yunan Real News gazetesine verdiği demeçte, önce sözgelimi Kıbrıs konusunda olduğu gibi tarafların sorunlar hakkındaki görüşlerinde bir değişiklik olmadığını söyledi ardından da şöyle konuştu:

"SAKİN ORTAM İÇİN ÇABA SARF EDİYORUZ"

“Ancak, mahallemizde yaşanan onca gelişmeler karşısında iki taraf da aradaki sakin ortamın korunması için çaba sarf ediyor. İki ülke de yanı başlarında neler olduğunu görüyor ve son yıllarda ilişkilerindeki sakin ortamı bozmaya hiç niyetleri yok”.

"KIBRIS'TA KALICI ÇÖZÜM İSTİYORUZ"

“Biz daima adil ve kalıcı bir çözüm istiyoruz. Kıbrıs’ın (Rum Kesimi) üyesi olduğu AB çerçevesinde ve BM kararları doğrultusunda bir çözüm. Ancak Kıbrıs konusu ikili değil uluslararası bir mesele. Bu meselenin ataletten çıkması da bölgedeki uluslararası dinamizme bağlı. Şu sıralar bölgemizde dünya tarihi için önemli şeyler oluyor. Neler olacak, göreceğiz”.

Yunanistan Başbakanı: Türkiye ile Sakin Ortam İçin Çaba Sarf Ediyoruz
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Dünya Yunanistan Başbakanı: Türkiye ile Sakin Ortam İçin Çaba Sarf Ediyoruz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement