CHP'li Adaylar Şikayet Etti; YSK, Atilla Sertel'in Adaylığını İptal Etti - Son Dakika
Güncel

CHP'li Adaylar Şikayet Etti; YSK, Atilla Sertel'in Adaylığını İptal Etti

YSK, CHP İzmir Milletvekili Adayı Atilla Sertel'in adaylığını CHP'li adayların itirazları sonucu, Basın İlan Kurumu Yönetimi'nde olduğu gerekçesi ile iptal etti.

18.04.2015 12:49  Güncelleme: 14:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

YSK, CHP İzmir milletvekili adayı Atilla Sertel'in adaylığını Basın İlan Kurumu Yönetimi'nde olduğu gerekçesi ile iptal etti.

Atilla Sertel, Twitter'dan ''Arkadaşlar, YSK, CHP'li aday arkadaşlarımızın itirazları sonucu, BİK Genel Kurulu'na katılmamı gerekçe gösterdi ve adaylığımı iptal etti'' yazarak adaylığının iptal edildiğini duyurdu.

CHP İzmir 2'nci Bölge 6'ncı sıra milletvekili adayı Atilla Sertel, "Ben maaşa bağlı değilim, devlet memuru değilim. Devlet beni yeniden memur yaptı, şaşırdım. Yapacak bir şey yok" dedi.

SEÇİLECEĞİNE KESİN GÖZÜYLE BAKILIYORDU

İzmir Gazeteciler Cemiyeti, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanlığı görevlerinden ayrılan Atilla Sertel, CHP'den aday adayı oldu. Sertel, İzmir 2'nci Bölge'de girdiği ön seçimde Kemal Kılıçdaroğlu, Mustafa Balbay'ın ardından 3'üncü sıraya oturdu. Kontenjan adayları nedeniyle Sertel CHP'nin 6'ncı sıra milletvekili adayı oldu. Sertel'in seçileceğine kesin gözüyle bakılıyordu.

CHP'Lİ ADAY İTİRAZ ETTİ

Sertel'in adaylığına ön seçimde 60'lı sıralarda kalan bir aday adayı, Basın İlan Kurumu'ndaki görevinden yasal sürede ayrılmadığı gerekçesiyle itiraz etti. İl Seçim Kurulu itirazı redetti. Ancak Yüksek Seçim Kurulu itirazı yerinde bulup Sertel'in adaylığını iptal etti. Haberi seçim çalışması için bulunduğu ilçe gezisinde alan Sertel şoke oldu.

"NASIL DEVLET MEMURU OLDUM BİLMİYORUM"

Sertel DHA'ya şu değerlendirmede bulundu: "Ben bir ön seçime girdim. Ön seçim sonucunda üyeler beni Genel Başkanım ve kader arkadaşım Mustafa Balbay'ın arkasında üçüncü sıraya yerleştirdi. Bundan çok memnunum. Bana oy veren vermeyen tüm CHP'lilere teşekkür ediyorum. İzmir Gazeteciler Cemiyeti'ni temsilen Basın İlan Kurumu'nda yerel basının, gazetecilerin hakkını, hukukunu korumak için görev yaptım. Bunun resmi devlet görevi olduğuna inanmıyorum. Ben kurumsal olarak görev yaptım. Herhangi bir sözleşmem yok. Maaşa bağlı değilim. Nasıl devlet memuru oldum bilemiyorum. Devlet beni benden habersiz memur yaptı. Çok şaşırdım. Yapacak bir şey yok. Demek ki böyle istiyorlar. Namusumuzla koştuk çabaladık. Herkesin ön seçimden çıkan iradeye saygı göstermesi lazımdı, olmadı."

CHP\'li Adaylar Şikayet Etti; YSK, Atilla Sertel\'in Adaylığını İptal Etti
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel CHP'li Adaylar Şikayet Etti; YSK, Atilla Sertel'in Adaylığını İptal Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • AKSARAYLI68: bizde aksaraydan akp milletvekillerinin degiştirilmesi konusundaşikayette bulunuyoruz ama akp kanadından hiç ses yok bu 3 dönemdir her seçimde akp kazanıyor ama hep aksaraylı kaybediyor ama artık yeterrr 13 0 Yanıtla
  • selimiye.2: YSK GERÇEKTEN TARAFSIZ MI; YEREL SEÇİMLERDE YAPTIĞI HATALARI TERKAR MI EDİP, HÜKÜMETTEN ÇEKİNEREK VEYA HÜKÜMETE YAKIN OLARAK MI BİR SEÇİM YAPACAK. . YOKSA, TARAFSIZ VE GÜVENLİ, ADİL BİR SEÇİM MI YAPACAK GÖRECEĞİZ. . BU VE BENZERİ BİRKISIM ADAYLARIN PROBLEMLERİ VAR. . MESELA, KAYSERİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ÖZHASEKİ, ASLINDA HUKUKEN ADAY OLAMAZ. . MHP DE BUNA İTİRAZ ETTİ. . AMA, AK PARTİLİ DİYE, BİRİLERİNİN ADAMI DİYE, ÖZHASEKİ İPTAL EDİLMEZ İSE, MİLLET BU SEÇİMDE DE, YSK YI TEST EDECEKTİR. . SONU NE OLUR , TOPLUMSAL TEPKİLER BÜYÜK OLUR. . 8 3 Yanıtla
  • fuat avni: Bence vatan partisi 1 9 Yanıtla
  • RIDO: BEN MEMUR YAPILDIĞIMI BİLMİYORDUM DEMEK HİÇ YAKIŞIYORMU BİRDE MİLLETİ TEMSİL EDİCEN, UYANIKLARI AYIKLAMAK LAZIM YOKSA AKEPEDEKİ HIRSIZLAR GİBİ OLUNUR. 3 4 Yanıtla
  • @ismailtasel: Bu O kadar basit değil ama Hanği Aday İtiraz etti ise Yüzüne Bir oka tükürmek . Oyum onun seçilmesine En küçük Katkısı var ise Haram olsun. Bilinsinki Benim Millet vekilim Atila Serteldir. 0 0 Yanıtla

Advertisement