Yozgat Emniyeti'nden Uyandırma ve Dinlendirme Uygulaması - Son Dakika
Güncel

Yozgat Emniyeti'nden Uyandırma ve Dinlendirme Uygulaması

Yozgat Emniyeti\'nden Uyandırma ve Dinlendirme Uygulaması

Bayram öncesi trafik tedbirlerini 3 kat artıran Yozgat Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, uzun yol araç sürücülerini durdurarak uyandırma ve dinlendirme uygulaması yaptı.

26.07.2014 13:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bayram öncesi trafik tedbirlerini 3 kat artıran Yozgat Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, uzun yol araç sürücülerini durdurarak uyandırma ve dinlendirme uygulaması yaptı.

Yozgat Emniyet Müdürlüğü Trafik ekipleri, bayram tatilinin başlamasıyla birlikte Yozgat- Ankara ve Sivas karayolunda denetimlerini artırdı. Ekipler araçları durdurarak uzun yol sürücülerini 5 dakikalık dinlenmeye davet etti. Yolcu otobüslerini de durduran ekipler, otobüste yolcu şeklinde binmiş bir sivil polisin olabileceğini, yapılan hataları not edeceğini belirterek, şoförlerin trafik kurallarına uymalarını, hatalı solama ve hız sınırını geçmemelerini istedi.

Sahur vakti trafik uygulamaları yapan polisleri ziyaret eden Yozgat Emniyet Müdürü Saim Akpınar, çalışmalar hakkında Yozgat Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürü Süleyman Tuğrul'dan bilgi aldı. Personele denetimlerde dikkat etmeleri gereken hususlar hakkında uyarılarda bulunan İl Emniyet Müdürü Saim Akpınar, olası kazaların önüne geçmek, insanların gidecekleri yerlere sağ salim gitmelerini sağlamak için çaba sarf ettiklerini söyledi.

Bayram tatili dolayısıyla bir dizi tedbir aldıklarını ve denetimlerin bayram sonuna kadar devam edeceğini belirten Emniyet Müdürü Akpınar, "Sürücülerimizin can ve mal güvenliği bizim için çok önemlidir. Bayram tatili nedeniyle trafik uygulama noktalarını ve buralarda görev yapan personel sayılarını 3 kat daha artırdık. Cumartesi pazarın da bayram tatiline denk gelmesi nedeniyle uzun bir tatil başlamış oldu. Şu an karayolunda artan bir yolcu trafiğimiz var. Özellikle batıdan doğuya çok yoğun bir trafik var. Ekiplerimiz 7 gün 24 esasına göre çalışıyor. Şu anda sahur vaktindeyiz, isteyen sürücülerimiz bölge trafik istasyonlarında ücretsiz dinlenebilir. Bu Türkiye'deki bütün trafik istasyonlarında geçerlidir. İsteyen sürücülerimiz burada sahur yapabiliyor" dedi.

Uygulamalarda sürücülerin çoğunun tedbirli olduğunu ve seyahatlerini dinlenerek sürdürdüklerini gördüklerini ifade eden Akpınar, "Biz genelde her ihtimale karşı tüm denetimlerimizi artırdık. Uzun yol sürücülerimiz seyahatlerinde yanında başka bir şoför varsa zaman zaman onla değiştirmelerini tavsiye ediyoruz. Ayrıca 4-5 saatte bir araçtan çıkıp biraz hareket etmelerini, en azından ellerini yüzlerini yıkamalarını ya da 5-10 dakika dinlenmelerini tavsiye ediyoruz" diye konuştu.

Sürücüler de uygulamadan memnun kaldıklarını belirterek trafik ekiplerine teşekkür etti. - YOZGAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Yozgat Emniyeti'nden Uyandırma ve Dinlendirme Uygulaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement