Yetiştirme Yurdundaki Çocuklar Çanakkale'yi Gezdi - Son Dakika
Yerel

Yetiştirme Yurdundaki Çocuklar Çanakkale'yi Gezdi

Yetiştirme Yurdundaki Çocuklar Çanakkale\'yi Gezdi

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin Sevgi Evleri Çocuk Yuvası ve Kız Yetiştirme Yurdu’nda kalan 36 çocuğa verdiği ’Çanakkale gezisi’ sözünü yerine getirdi.

30.09.2015 10:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin Sevgi Evleri Çocuk Yuvası ve Kız Yetiştirme Yurdu'nda kalan 36 çocuğa verdiği 'Çanakkale gezisi' sözünü yerine getirdi.

Ramazan Bayramı'nda Mersin Sevgi Evleri Çocuk Yuvası ve Kız Yetiştirme Yurdu'na bayram ziyaretinde bulunan Başkan Kocamaz, karne hediyesi olarak çocuklara 'Çanakkale gezisi' sözü vermişti. '100. Yılda İki Başarı Projesi' kapsamında gençlere tarih bilincinin aşılanması, çocukların milli birlik ve beraberlik duygularının pekiştirilmesi ve farklı şehirleri de yakından tanımaları amacıyla gerçekleştirilen gezi kapsamında 36 çocuk Çanakkale'ye gitti.

Gezi programı çerçevesinde çocuklar İstanbul, Çanakkale, Bursa ve Eskişehir olmak üzere dört şehrin tarihi ve kültürel yerlerini gezdi. Çocuklar, Çanakkale'de Çanakkale Şehitleri Anıtı, Şehitlikler, Truva Atı, İstanbul'da Ayasofya, Sultanahmet Camii, Topkapı Sarayı ve Miniatürk, Bursa'da Ulu Camii, Kapalı Çarşı, Tophane ve Eskişehir'de Odunpazarı Evleri gibi birçok tarihi ve kültürel mekanı görme fırsatı buldu.

Gezi boyunca gittikleri mekanları ilgiyle gezen çocuklar, Çanakkale Şehitleri Anıtı'nda ve şehitliklerde duydu dolu anlar yaşadı. Gezi boyunca heyecanları gözlerinden okunan çocuklar, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ın kendilerine en güzel hediyeyi verdiklerini ifade etti.

Gezinin kendileri için çok önemli olduğunu söyleyen çocuklar, gezdikleri bu tarihi ve kültürel mekanları ilk defa gördüklerini ve bu geziden duydukları memnuniyeti dile getirdi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yetiştirme Yurdundaki Çocuklar Çanakkale'yi Gezdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement