Yetim öğrencilere destek - Son Dakika
Güncel

Yetim öğrencilere destek

Niğde Belediyesi ile Cemre Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (CEMRE-DER), yetim öğrenciler yararına etkinlik düzenledi.

01.12.2013 10:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Niğde Belediyesi ile Cemre Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (CEMRE-DER), yetim öğrenciler yararına etkinlik düzenledi.

Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, bir düğün salonundaki etkinlikte yaptığı konuşmada, CEMRE-DER'in güzel ve anlamlı bir hizmete imza attığını söyledi. Akdoğan,"1400 yıl önce Peygamber efendimizin buyurduğu gibi 'komşusu açken tok yatan bizden değildir' hadisine mashar olmak için bu tür programlar düzenleniyor. Bu hadisin önemini bilmeseydiniz bu salonu bu kadar dolduramazdınız. Böyle programlara destek verdik, destek vermeyede devam edeceğiz" dedi.

CEMRE-DER Başkanı Ayşe Şan da 30'u üniversite, 10'u lise olmak üzere toplam 40 öğrenciye destek vermek için böyle bir etkinliği düzenlediklerini söyledi. Şan, "Allah, bizim kazancımız içerisinde yetimlerin hakkını da ayırıyor. Bizlerin üzerinde yetimlerin hakkı zaten vardı. Biz bu hakkı sahibine vermenin sevincini yaşıyoruz" diye konuştu.

Etkinliğe katılan 'Ayna' adlı televizyon programının yapımcı ve sunucusu Saim Orhan ise sosyal yardımlaşma derneklerinin millet adına, memleket adına, insanlık adına çok güzel hizmetlere vesile olduğunu ifade etti.

Orhan, şöyle konuştui:

"Çocuklara, yetime sahip çıkma gibi çok kutsal bir vazifeyi ancak vatanını milletini seven insanlar yapabilir. Gelecek nesillere sahip çıkma ve gelecek dünyada söz sahibi olacak nesile sahip çıkma, omuzlarımızda ciddi anlamda sahiplenmemiz gereken bir vazife. Ne kadar sahip çıkarsak, onların gelceğini ne kadar mükemmel bir şekilde hazırlarsak ilerleyen zamanlarda hiç beklemediğimiz yerlerde mükemmel bir şekilde vatana millete hizmet eden gençler olarak görebiliriz."

Konuşmaların ardından, dernek Başkanı Şan, desteklerinden dolayı Akdoğan'a plaket ve çiçek takdim etti. Etkinlikte, ilahi sanatçısı Metin Haboğlu da sahne aldı.

Yetim öğrencilere destek
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yetim öğrencilere destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement