Yesevi Ocakları'ndan 'Birlik ve Beraberlik Gecesi' - Son Dakika
Yerel

Yesevi Ocakları'ndan 'Birlik ve Beraberlik Gecesi'

Yesevi Ocakları\'ndan \'Birlik ve Beraberlik Gecesi\'

Yesevi Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Ali Turgutkurt, yaşanan sokak olaylarının altında sevgi ve saygı eksikliğinin yattığını savundu.

13.10.2014 16:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yesevi Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Ali Turgutkurt, yaşanan sokak olaylarının altında sevgi ve saygı eksikliğinin yattığını savundu.

Yesevi Ocakları Adana İl Başkanlığı tarafından 'Birlik ve Beraberlik Gecesi' düzenlendi. Seyhan Kültür Merkezi Mehmet Akif Ersoy Salonu'nda yapılan birlik ve dayanışma gecesinin sunuculuğunu gazeteci Şeref Kocakaya'nın yaptı. Gecede, Grup Yesevi'nin semah gösterisinin ardından sanatçı Ozan Ünsal konser verdi.

Etkinlikte gecenin anlam ve önemini belirten Yesevi Ocakları Genel Başkan Vekili ve Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Resul Bozkurt, "Yüce Allahın izni ile Yesevi ocağımıza hep birlikte sahip çıkacağız. Burada altını çizerek ifade etmek istiyorum ki; Yesevi Ocakları hiç bir siyasi partinin arka bahçesi olmadı. Olmayacaktır. Kapımız her düşünceden gençlerimize açıktır. Hoca Ahmet Yesevi'nin bizlere emaneti olan Yesevi Ocakları milletimizin gönlünde tüten ocaktır" dedi.

Genel Başkan Yardımcısı Ali Turgutkurt ise toplum olarak yapılan küçük hataların ileride telafisi mümkün olmayan büyük felaketlere yol açabileceğini ifade etti. Günümüzde meydana gelen sokak olaylarının altında yatan nedenlerin sevgi ve saygı eksikliğinden kaynaklandığını savunan Ali Turgutkurt, "Yesevi Ocaklarımızı Allahın izni ile eğitim yuvası haline getireceğiz. İnsanların bakış açısını değiştirmeyi öğreteceğiz. Davamız kelamutullah davasıdır. Bu davamızı gönlümüzden çıkartmayacağız. Nizamı alami bütün dünyaya tanıtacağız. Sessizce ayağa kalkalım" diye konuştu.

Geceye, Büyük Anadolu Kalkınma Hareketi Genel Başkanı Fahrettin Korkmaz, Yesevi Ocakları Güneydoğu ve Akdeniz Bölge Başkanı İsmail Topçulardan, Ülkücü İşçiler Derneği Adana İl Başkan Yardımcıları Murat Yılmaz, Yasin Yavuz, Ferhat Özkozanoğlu ve il yönetim kurulu üyeleri ile çok sayıda davetli katıldı. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yesevi Ocakları'ndan 'Birlik ve Beraberlik Gecesi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement