YDG-H Şırnak'ta Silahla Sokağa Çıktı; Diyarbakır'da Kumar Denetimi Yaptı - Son Dakika
Güncel

YDG-H Şırnak'ta Silahla Sokağa Çıktı; Diyarbakır'da Kumar Denetimi Yaptı

YDG-H üyeleri, Şırnak'ın İdil ilçesinde ilk defa silahlı yürüyüş yaparken görüntülendi. Diyarbakır'da ise elinde kalaşnikoflarla kumar denetimi yaparken kameralara takıldı.

26.01.2015 13:27  Güncelleme: 15:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Abdullah Öcalan'ın 'yüzü kapalı eylem yapılmayacak' çağrısına rağmen Şırnak'ın Silopi ilçesinde dün gece maskeli bir grup sokağa çıkmasının ardından iki skandal görüntü daha ortaya çıktı. Şırnak'ın İdil ilçesinde PKK'nın gençlik yapılanması olarak bilinen Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) üyeleri bölgede ilk defa silahlı yürüyüş yaptı.

Diğer görüntü ise Diyarbakır'dan. PKK'nın gençlik yapılanması ve asayiş birimi olarak bilinen Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) Diyarbakır'ın merkezinde kumar denetimi yaptı. Kalaşnikof ve tabancalarla kumar oynatıldığı iddia edilen işyerlerine giren yüzü kapalı YDG-H'liler, burada bulunan vatandaşları sıraya dizdi, arama yaptı. İşyeri sahibini tokatlayıp tehdit eden örgüt mensupları, denetimlerin ardından sokakta havaya ateş açtı.

İDİL'DE SOKAK ORTASINDA SİLAHLA YÜRÜDÜLER

İdil ilçesi Turgut Özal Mahallesi'nde Kanton ilan ettikleri bölgede sözde siyasi eğitim alan YDG-H üyeleri, Alanya Caddesi'ne çıkarak silahlı yürüyüş yaptı.

SÖZDE ASKERİ TÖREN YAPTILAR

PKK'nın şehirlerdeki asayiş birimi olduklarını ileri süren YDG-H üyeleri sözde askeri tören düzenledi. Silahlarla yürüyüş yapan YDG-H üyeleri PKK'lılar için kurulan taziye çadırını ziyaret etti. Yürüyüşe katılanlar sözde KCK ve PKK bayrakları eşliğinde sloganlar attı. Grup daha sonra yine silahlı yürüyüş şeklinde mahalle arasına girerek gösteri yaptı.

KALAŞNİKOFLA KUMAR DENETİMİ

PKK'nın gençlik yapılanması ve asayiş birimi olarak bilinen Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi(YDG-H) Diyarbakır'ın merkezinde kumar denetimi yaptığı görüntüler ortaya çıktı. Kalaşnikof ve tabancalarla kumar oynatıldığı iddia edilen işyerlerine giren yüzü kapalı YDG-H'liler, burada bulunan vatandaşları sıraya dizdi, arama yaptı. İşyeri sahibini tokatlayıp tehdit eden örgüt mensupları, denetimlerin ardından sokakta havaya ateş açtı.

SOSYAL MEDYA HESABINDAN PAYLAŞTILAR

Geçtiğimiz aylarda Diyarbakır'da uyuşturucu operasyonu düzenleyen YDG-H, bu sefer kumar denetimi yaptı. YDG-H üyeleri kumar oynatıldığı iddia edeilen bazı kahvehanelere girerek denetim yaptı ve görüntülerini sosyal medya hesabından duyurdu.

SLOGANLARLA YÜRÜYÜP KAHVEHANEYE GİRİYORLAR

Diyarbakır'ın Sur ilçesi olduğu belirtilen işyerlerinde çekilen görüntülerde YDG-H üyelerinin Kalaşnikof ve tabancalara denetim yaptığı görülüyor. Görüntülerde yüzü kapalı YDG-H'liler önce sokak aralarında sloganlar atarak yürüyor daha sonra kahvehaneye girip, masalarda oturan vatandaşların ayağa kalkmalarını istiyor.

"UTANIN! ÇOCUKLARINIZ AÇ SİZ KUMAR OYNUYORSUNUZ"

Elinde silah olan yüzü kapalı bir şahıs, "Utanın. Evinizde çocuklarınız, eşleriniz aç, siz kumar oynuyorsunuz" diye bağırıyor.

İŞ YERİ SAHİBİNİ TOKATLAYIP TEHDİT ETTİLER

İşyeri sahibini tehdit eden örgüt mensupları daha sonra tokat atıyor. İşyeri sahibi ise masadaki yaz-boz kağıdını gösterer kumar oynanmadığını anlatmaya çalışıyor.

İşyerinden çıkan YDG-H'liler sokaklarda bir süre 'Başkansız hayat olmaz' (Bê serok jîyan nabe) slogan atıyor.

YDG-H Şırnak\'ta Silahla Sokağa Çıktı; Diyarbakır\'da Kumar Denetimi Yaptı
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel YDG-H Şırnak'ta Silahla Sokağa Çıktı; Diyarbakır'da Kumar Denetimi Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (36)

  • Ne Mutlu Kürdüm Diyene: Ey Türkler sizler klavye başında artislik yapmaya devam edin , ya da sokağa çıkıp 1000 kişi toplanıp yolda geçen bir Kürt vatandaşına saldırın. Siz bebeler anca bunu yaparsınız zaten. . . . hahahaha 6 47 Yanıtla
  • azad: burda anca atarsınız t. c liler 15 31 Yanıtla
  • hakan: Keşke doksanlar geri gelse bunlar anca bu dilden anlar almışlar 3-5 keleş dağdaki pkk babalarından oyalanıyorlar yiyorsa maske takmayın tavuklar ben hep derim kürde ev kiralama alışveriş yapma acıma bunun başk yolu yok 29 6 Yanıtla
  • MURAT: DEVLET NEREDE GÜZEL KARDEŞİM? ALLAH AŞKINA BU ÜLKEYİ BU KADAR BERBAT HALDE GÖRDÜNÜZ MÜ? AKPYE OY VEREN SEVGİLİ KARDEŞİM UYANMANIZ İÇİN DAHA NE OLMASI GEREKİYOR? 31 4 Yanıtla
  • önce vatan: evcilik oyunuyo bebekler gercek silahı görünce kobrada nereye kacacaklarını şaşırıyorlar yıyosa gündüz çıkın da meydan hanım evladı görsün 18 8 Yanıtla
  • cok guzel: Akp utan. kahramanlik yazan polisin nerede. kisladan cikmama emri verdigin askerin nerede. senin nerede oldugunu biliyoruz 1350 odali kac aksarayda. tarih sizi lanetleyecek. 20 4 Yanıtla
  • ALPEREN: Yazıklar olsun bizi bu hale düşürenlere bu günleri de gördük ya daha ne olsun işte size yeni Türkiye. . . . 18 3 Yanıtla
  • kekowa: YDG-H Apo yu da dinlemiyor. ilginç. 15 5 Yanıtla
  • Az kaldi: Cakal surusu bunlar. Sirtlanlarda gulu gulu biji biji diye havliyor. Yav he he. 17 1 Yanıtla
  • KaRaKeFen: klawye erkekleri sizi 4 14 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement