Yağlıdere'de Mera Islah Çalışmaları - Son Dakika
Yerel

Yağlıdere'de Mera Islah Çalışmaları

Yağlıdere\'de Mera Islah Çalışmaları

Yağlıdere ilçesine bağlı Yeşilpınar köyü mera ıslah ve amenajmanı projesi kapsamında 100 hayvan suluğu, 8 depo,150 çimento,15 bin metre su borusunun dağıtımı gerçekleştirildi.

03.06.2014 16:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yağlıdere ilçesine bağlı Yeşilpınar köyü mera ıslah ve amenajmanı projesi kapsamında 100 hayvan suluğu, 8 depo,150 çimento,15 bin metre su borusunun dağıtımı gerçekleştirildi

Giresun İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Ziraat Mühendisi Eyüp Karadayı dağıtım töreninde yaptığı konuşmada, Mera Kanunu kapsamında meraların verimliliklerinin artırılması amacıyla ıslah projeleri yapıldığını söyledi.

Yeşilpınar köyü yaylaklarında mera ıslah projelerini uyguladıklarını belirten Karadayı, "Islah projesi kapsamında hayvanların kaliteli içme suyu temini amacıyla hayvanların suluklarını yaptırdık. Yine kaynağından suyun alınıp hayvanların otladığı yerlerde su içme ihtiyaçlarını karşılamak için boru aldık. Sonuçta hayvanlarımız daha kaliteli suya istedikleri yerlerde istedikleri zaman ulaşabilecekler. Birçok bakteri barındıran bataklıktaki suları içmemiş olacaklar. Böylece hayvanlarımız süt bakımından da et bakımından da daha sağlıklı olacak" dedi.

Yaylalardaki hayvanların sağlıklı olmasının insanların sağlığını da etkileyeceğine işaret eden Yeşilpınar, "Bu kapsamda çalışmalarımız devam ediyor. İlimiz Bulancak, Şebinkarahisar, Alucra ilçelerinde de ıslah faaliyetlerimiz devam etmektedir. Bu ıslah faaliyetlerine ek olarak da su temini dışında diğer erozyona maruz kalmış alanlarda da bitkilendirme çalışmaları yapıyoruz. Burada Orman Bölge Müdürlüğü ile de erozyonu önleme çalışması devam ediyor" ifadesinde bulundu.

Konuşmanın ardından 100 hayvan suluğu, 8 depo, 150 çimento,15 bin metre su borusunun dağıtımı gerçekleştirildi.

Programa Kaymakam Osman Aydoğan ile bazı köy ve mahalle muhtarları ile temsilcileri katıldı. - Giresun

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yağlıdere'de Mera Islah Çalışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement