Validen Kaymakamlara Nasihat - Son Dakika
Yerel

Validen Kaymakamlara Nasihat

Validen Kaymakamlara Nasihat

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, ilçe kaymakamlarına seslenerek, vatandaşlara devletin sıcak yüzünü göstermeleri gerektiğini belirtti.

07.10.2015 12:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, ilçe kaymakamlarına seslenerek, vatandaşlara devletin sıcak yüzünü göstermeleri gerektiğini belirtti.

Vali Balkanlıoğlu, valilik ve kaymakamlıkların vatandaşın sorunlarını halletmek için gideceği son kapı olduğuna dikkat çekerek, sorunun değil çözümün parçası olmaları tavsiyesinde bulundu.

Ordu Valiliği'nce, ilçe kaymakamları ve güvenlik birimlerinin yetkililerinin katılımıyla "Seçim Güvenliği Toplantısı" yapıldı. Vali İrfan Balkanlıoğlu başkanlığında, Valilik Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen "Seçim Güvenliği Toplantısı"na, İl Jandarma Komutanı Albay Garip Gümüş, Vali Yardımcısı Ahmed Akın Varıcıer, İl Emniyet Müdürü Caner Tayfur ve ilçe kaymakamları katıldı.

Toplantı başlangıcında açıklama yapan Vali İrfan Balkanlıoğlu, Ordu'da seçimin sağlıklı, huzurlu ve güven içinde geçmesi için gerekli tüm tedbirleri aldıklarını belirtti. Toplantıda ayrıca Ordu Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürü Hüseyin Arslan tarafından slayt sunumu eşliğinde, seçimde idarenin görevleri, seçim mevzuatı, YSK'ca belirlenen seçim takvimi, afiş ve pankart asılma usulleri, propaganda amaçlı yayın ve malzeme dağıtımı, hoparlörle propaganda yapma, basın-iletişim araçları ve internette propaganda yapma usulleri, seçim bürolarının açılma ve çalışma usulleri, propaganda serbestliği, kapalı yer toplantıları, memurların seçim gezilerine katılma yasağı, sandık alanı ve çevresi, seçim günü yasakları, konularında ilçe kaymakamlarına bilgi verildi.

VALİ'DEN KAYMAKAMLARA NASİHATLER

Toplantıda, ilçe kaymakamlarına bazı tavsiyelerde de bulunan Vali Balkanlıoğlu, vatandaşların karşılaştıkları sorun ve sıkıntılarda valilik ve kaymakamlıkları son gidilecek devlet kapısı olarak gördüğüne dikkat çekti. Bürokratlar olarak devletimizin şefkatini ve sıcak yüzünü vatandaşlara mutlaka göstermek zorunda olduklarını dile getiren Vali Balkanlıoğlu, "Bulunduğunuz yerlerde halka hizmet etmek için gayret ve çaba sarf edin. Bunu yaparken de vatandaşla iyi diyalog içinde olmaya, onlara şefkat ve merhametle yaklaşmaya özen gösterin. Vatandaşı, evinde, iş yerinde ziyaret edip, onların dertlerini, sorunlarını, sıkıntılarını dinleyin. Vatandaşımızın derdini dinlemek, onların dertlerine çare bulmak, çare üretmek bizim görevimiz. Allah bu makamları bizlere bahşetmiş, biz de bu makamları halkımıza hizmet etmek ve onların sorunlarına çare bulmak için kullanacağız. Bizler, sorun çözme makamında olan kişileriz. Her zaman sorunun değil, çözümün bir parçası olmak durumundayız" dedi.

"KAMU PERSONELİNİN ÇALIŞMALARINI DENETLEYİN"

Kaymakamlardan, ilçelerindeki kurumların işleyişini ve kamu personellerinin çalışmalarını kontrol etmelerini ve denetlemelerini de isteyen Vali Balkanlıoğlu, "İlçenizdeki kurumlara ve kamu görevlilerine mutlaka hakim olun. Hakim olamadığınız işi yönetemezsiniz. Başta eğitim olmak üzere sağlık, din hizmetleri gibi vatandaşlarımızı doğrudan ilgilendiren konularda kontrol ve denetim yetkinizi mutlaka kullanın. Eğitim konusu çok önemli. Yöremizdeki aileler eğitime çok önem veriyor. çocuklarını okutup, bir meslek sahibi, sanat sahibi yapmak için çabalıyor. Veliler, 'ceketimi satar çocuğumu okuturum' diyor. Bin bir fedakarlıkla çocuklarını okula gönderen ailelerin emeklerini zayi etmemek için eğitimcilerimiz yoğun bir gayret ve çaba içinde olmalılar. Sizler de bunu takip ve kontrol etmelisiniz. Sağlık hizmetlerimizin kalitesi iyi olmalı. İnsan sağlığından daha önemli bir şey yok. Onun için sağlık hizmetlerinde aksama olmamalı" diye konuştu.

"CAMİ BAĞIŞLARINI İSTİSMAR ETTİRMEYİN"

Din hizmetlerinin önemine de dikkat çeken Vali Balkanlıoğlu, "Cami yapımı için yapılan yardım toplama faaliyetleri ile camilerimizin çeşitli ihtiyaçları için camilerde toplanan bağış ve yardımların yerini bulması, amacına uygun harcanması ve istismar edilmemesi için bir genelge yayınladık. Bu genelgemizle bu tür bağış ve yardımlara bir düzenleme getirdik. İlçelerimizde de bu genelge hükümleri doğrultusunda hareket edilmesini sağlamalısınız" şeklinde konuştu. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Validen Kaymakamlara Nasihat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement