Bağcılar'da Nefes Kesen Kovalamaca - Son Dakika
Güncel

Bağcılar'da Nefes Kesen Kovalamaca

Bağcılar\'da Nefes Kesen Kovalamaca

İstanbul'da uyuşturucu tacirlerine düzenlenen operasyonda 45 kilo eroin ele geçirildi.

20.08.2014 14:39  Güncelleme: 08:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul narkotik polisi tarafından yapılan operasyonda 45 kilo eroin ele geçirildi. Operasyon sırasında gözaltına alınan 4 şüpheliden 3'ü çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

İstanbul Narkotik Şube Müdürlüğü ekipleri 2 ay önce, daha önceden uyuşturucu sattığı bilinen Hollanda uyruklu A.Ç.'yi takibe aldı. Birkaç kez Hollanda'ya gidip gelen A.Ç. 2 hafta önce Y.Z.A. ve V.Y. ile İstanbul'da görüştü. Narkotik polisi şüphelilerin uyuşturucu pazarlığı yaptığını belirledi. Fiziki takip yöntemiyle takip edilen 3 şüpheli ile M.A.Ö. 17 Ağustos'ta bir araya geldi. Bunun üzerine İstanbul Narkotik Polisi operasyon kararı aldı. 4 şüpheli aynı otomobilde seyrederken Narkotik ekipleri de aracı adım adım takip etti. Bir süre takip edilen otomobil Küçükçekmece'de düzenlenen operasyonla durduruldu. Araçtaki 4 şüpheli gözaltına alındı. Otomobilin bagajındaki 2 valizde 45 kilo 100 gram eroin ele geçirildi.

YAPILAN OPERASYON KAMERALARA DA YANSIDI

Narkotik ekipleri tarafından yapılan takip ve operasyona anları polis kameralarına da yansıdı. Görüntülerde şüpheliler araçla seyir halindeyken, polis ekiplerinin yaptığı takip yer alıyor. Ekipler birbiriyle telsizle iletişim kurarken, aracın Sefaköy sapağından girmesinden kısa süre sonra operasyon kararı veriliyor. Ekipler amirin, talimatları verip "operasyon başlasın" demesinin ardından araç ekiplerce durduruluyor. Ardından araçtaki şüpheliler indirilerek gözaltına alınıyor.

EROİN GÖNDERİP UYUŞTURUCU HAP GETİRECEKLERDİ

Edinilen bilgiye göre, A.Ç., aldığı 45 kilo eroine karşılık Türkiye'ye 90 kilo ectasy hap getirme sözüyle V.Y. ile anlaştı. Narkotik ekipleri operasyon yapmasaydı; uyuşturucu haplar okullar açılmadan önce İstanbul'a getirilecekti.

İddiaya göre şebeke uyuşturucu hapları okul önlerinde sattıracaktı.

3'Ü TUTUKLANDI

Gözaltına alınan şüpheliler İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerin ardından Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edildi. Şüphelilerden A.Ç., M.A.Ö. ve V.Y. tutuklanırken, Y.Z.Ö.'nün serbest bırakıldığı öğrenildi.

UYUŞTURUCULAR EMNİYETTE SERGİLENDİ

Öte yandan operasyonda ele geçirilen eroin İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde sergilendi. Ele geçirilen eroinin yanı sıra; dün Bağcılar'da düzenlenen 8 kişinin gözaltına alındığı, helikopter destekli operasyonda ele geçirilen esrar ve haplar da emniyette sergilendi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bağcılar'da Nefes Kesen Kovalamaca - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement