Usulsüz Taltif Soruşturmasında 3 Polise Tahliye Kararı - Son Dakika
Güncel

Usulsüz Taltif Soruşturmasında 3 Polise Tahliye Kararı

Usulsüz taltif soruşturmasında tutuklanan 3 polisin avukatlarının yaptığı itirazları değerlendiren mahkeme 3 polis hakkında tahliye kararı verdi.

29.09.2014 18:27  Güncelleme: 19:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Usulsüz taltif" iddiasıyla başlatılan soruşturmada 3 emniyet mensubu hakkında verilen tutuklama kararı Ankara 5. Sulh Ceza Hakimliği tarafından kaldırıldı.

Perşembe günü polis avukatlarının verdiği tutuklama kararına itiraz dilekçesini değerlendiren hakimlik, emniyet mensuplarının delil karartma ve kaçma şüphelerinin bulunmaması ve somut delil yetersizliği ile tahliyesine karar verdi. Böylelikle Taltif soruşturmasında gözaltına alınan 14 polisin tamamı serbest kaldı.

11 POLİS SERBEST KALDI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 'usulsüz taltif' iddiasıyla gözaltına alınan 14 polis, savcılığa verdiği ifadelerin ardından mahkemeye sevk edildi. Savcı Alper Türközmen tarafından 11 polis hakkında adli kontrol şartı getirilmesi ve 3 emniyet mensubunun tutuklanması istendi. Mahkemeye çıkan 14 polis hakkında kararını açıklayan hakim, 11 emniyet mensubu hakkında istenen adli kontrol şartını kaldırarak serbest bıraktı. Mahkeme, 3 emniyet mensubunun tutuklanma talebini kabul etti.

AVUKATLAR HAREKETE GEÇTİ

Tutuklu bulunan bir komiser ve iki büro memuru hakkında avukatlar harekete geçti. Ankara 4. Sulh Ceza Hakimliği'ne gönderilen dilekçede karara itiraz eden avukatlar, CMK'nın 100. Maddesi gereğince kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren somut delillerin ve bir tutuklama nedeninin bulunması halinde, şüpheli hakkında tutuklama kararı verilebileceğine işaret etti.

MAHKEME TAHLİYE KARARI VERDİ

Avukatların dilekçesini değerlendiren 5. Sulh Ceza Hakimliği, emniyet mensuplarının delil karartma ve kaçma şüphelerinin bulunmaması ve somut delil yetersizliği ile tahliyesine karar verdi.

Alınan bu karardan sonra çıkarıldıkları mahkemede serbest kalan 11 polisin ardından 3 emniyet görevlisi de tahliye edildi. Tutuklu bulunan polislerin akşam saatlerinde Ankara Sincan Cezaevi'nden serbest bırakılması bekleniyor.

Usulsüz Taltif Soruşturmasında 3 Polise Tahliye Kararı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Usulsüz Taltif Soruşturmasında 3 Polise Tahliye Kararı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • Murat Kara: Bu karar, parale safsatası ve yalanını ortaya atarak pis işlerini, yolsuzluklarını, evdeki paralaları sıfırlayanlara, rüşvet alanlara kapak olsun. Yarın hangi yalanla ortaya çıkacağınız belli değil, o yalanınızda sönecek ama sizin için yalan olsunda nasıl olursa olsun, iftira olsunda nasıl olursa olsun farketmiyor. Evde sıfırladığnız paralarla birlikte kendinizide hem Allah önünde, hemde kamu vicdanı önünde sıfırladınız 3 2 Yanıtla
  • Elbistanlı46: Çok görmemek gerekir Milyon dolarları götürenlerin bırkıldığı bir ülkede devletin başarı karşılığı vermiş olduğu taltifi alanlarında bırakılması normaldir. 2 2 Yanıtla

Advertisement