Usulsüz Taltif " Davası - Son Dakika
Güncel

Usulsüz Taltif " Davası

"Bazı polislere, hak etmedikleri halde usulsüz taltif verildiği" iddiasıyla 17 kişinin yargılanmasına devam edildi.

25.06.2015 17:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Bazı polislere, hak etmedikleri halde usulsüz taltif verildiği" iddiasıyla 17 kişinin yargılanmasına devam edildi.

Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuksuz sanıklar Halil Dumanlı, Cemil Çevik ve Bekir Akarsu'nun da aralarında bulunduğu 11 sanık ile avukatları ve yakınları katıldı.

Duruşmada savunmasını yapan sanıklardan Emniyet Müdürü Bekir Akarsu, illerde taltif listelerinin il emniyet müdürlüğü tarafından hazırlandığını, valinin imzasına sunulduktan sonra Emniyet Genel Müdürlüğü'ne gönderildiğini, son kararı Emniyet Genel Müdürlüğü Taltif Komisyonu'nun verdiğini söyledi.

Sanıklardan Cemil Çevik, Emniyet Genel Müdürlüğü İnsan Kaynakları Müdürlüğü'nde Müdür Yardımcısı olarak görev yaptığını bildirdi.

Çevik, "İnsan kaynakları olarak listeleri biz hazırlarız. Listeler hazırlanır gelir, günlük görev modülüne girilir. Arkadaşlar izinli, raporlu olup olmadığına bakarlar ama bu taltif modülünde görülmez. Tamamında izinliyse yazılmaz, ama öncesinde görev aldıysa veya sonrasında görev aldıysa taltif yazılır. Bunda Personel Daire Başkanlığı'nın görüşü vardır. 'Olay esnasında, sonrasında görev aldıysa' yazabilirsiniz derler. Dışarıdan kimseye taltif yazılmaz" ifadesini kullandı.

Duruşmada, 22 kişinin de tanık olarak beyanı alındı. Tanıklar, çeşitli toplumsal olaylar ve operasyonlarda görev aldıklarını, taltif almaları için bu çalışmaların bir bölümüne katılmalarının yeterli olduğunu, taltif aldıklarını soruşturma kapsamında öğrendiklerini ve iade ettiklerini belirtti.

Mahkeme, Emniyet Genel Müdürlüğü'nden taltif komisyonları ile ilgili idari ve adli işlem yapılıp yapılmadığının sorulmasına ve bazı eksiklerinin giderilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

-İddianame

İddianamede, Emniyet Genel Müdürlüğü Güvenlik Dairesi Başkanlığında çalışan sanıkların 2011-2013 yıllarında ülke genelinde meydana gelen olaylarla ilgili 27 personel için hazırlanan taltif teklif dosyalarında, senelik veya mazeret izinli, geçici görevli, doktor raporlu ve henüz birime ataması yapılmamış, olay tarihinden sonra atanan personelin göreve başlamasından önceki olayda görevliymiş gibi gösterilerek, taltif listesine dahil edildiği iddia ediliyor.

Bazı polis memurlarına hak etmedikleri halde taltif verildiği ileri sürülen iddianamede, sanıkların ayrı ayrı "kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık ve kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği" suçlarından 15 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talep ediliyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Usulsüz Taltif ' Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement