Urla'da Res İçin 95 Bin Metrekarelik Alanda, 1806 Çam Ağacı Kesilecek (2) - Son Dakika
Güncel

Urla'da Res İçin 95 Bin Metrekarelik Alanda, 1806 Çam Ağacı Kesilecek (2)

Urla\'da Res İçin 95 Bin Metrekarelik Alanda, 1806 Çam Ağacı Kesilecek (2)

Aslında DESTEKLİYORUZ AMA YERLERİ OLUMSUZLUK YARATIYOR İzmir'in Urla İlçesi'ne bağlı Ovacık Köyü'nde yapılacak olan ve köylülerin tepkisini çeken Rüzgar Enerjisi Santrali (RES) projesiyle ilgili Çevre Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Helil Kınay, değerlendirmede bulundu.

09.12.2014 16:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aslında DESTEKLİYORUZ AMA YERLERİ OLUMSUZLUK YARATIYOR

İzmir'in Urla İlçesi'ne bağlı Ovacık Köyü'nde yapılacak olan ve köylülerin tepkisini çeken Rüzgar Enerjisi Santrali (RES) projesiyle ilgili Çevre Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Helil Kınay, değerlendirmede bulundu.

Rüzgar enerjisine karşı olmadıklarını söyleyen Kınay, RES projelerini desteklediklerini ve İzmir'in de rüzgar potansiyelinin üst seviyede olduğunu dile getirdi. Ancak buna rağmen yer seçimlerinde olumsuzluklar olduğunu ifade eden Helil Kınay, şunları söyledi:

"İzmir ve Çeşme yarımadası olarak bilinen bölgede çok sayıda, RES projesine onay verildi. Bunların sayıları 35'i buldu. Ancak bunlardan kaçına onay verilecek inşaat için o bilinmiyor. Aslında rüzgar ve güneş bunlar, bizim desteklediğimiz, vazgeçemediğimiz enerji kaynakları. Ama proje bazlı yer seçimlerinden dolayı halkın tepkisini çekiyor. İnsan, yerleşim yerlerine yakın, tabiatı yok eden ya da kendi arazilerine zarar verdiği zaman bunları desteklemiyor ve hukuki süreç başlatıyor. Projelerde iyi planlama olmadığı için maalesef bu tür sorunlar çıkıyor. Bizim de desteklemek istediğimiz bu projeler, böyle ağaç kesilmesi gibi sonuçlar çıktığı zaman, olumsuzlukları beraberinde getiriyor. Evlerin yakınına kadar giren türbinler var. Bunların yeniden programlanması lazım." - Kınay

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Urla'da Res İçin 95 Bin Metrekarelik Alanda, 1806 Çam Ağacı Kesilecek (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement