Urla'da Ev Protestosu - Son Dakika
Yerel

Urla'da Ev Protestosu

Evlerinin ruhsatsız olduğu gerekçesiyle yıkılmak istendiğini iddia eden bir grup, belediye önünde eylem yaptı.

13.09.2014 16:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

13.09.2014 - Urla'da evlerinin ruhsatsız olduğu gerekçesiyle yıkılacağını iddia eden bir grup, belediye önünde toplanarak eylem yaptı. Grup, Belediye Başkanı Sibel Uyar ile görüştü.

Balıklıova mahallesinde ikamet ettiklerini ifade eden bir grup, belediye önünde toplanarak pankart açtı, slogan attı.

Grup adına açıklama yapan Yusuf Altun, 25 yıl önce Balıklıova Köyü'nde muhtarlıktan kiraladıkları arsanın üzerine ev yaptıklarını, köyün mahalleye dönüşmesi sonrası belediye görevlilerinin evlerinin ruhsatsız ve kaçak olduğu gerekçesiyle arsanın boşaltılması yönünde tutanak tuttuğunu savundu.

Arsanın üzerinde çok sayıda evin olduğunu kaydeden Altun,  "25 yıl önce köy muhtarıyla sözleşme yaparak, muhtarın göstermiş olduğu yerde ev yaptık ve bu arsanın kirasını da ödüyoruz. Bizlerin kanunsuz bir durumu söz konusu değil. Bizler 'belediye bağlandık artık hizmet gelecek' diye sevinirken, belediye bize 'evlerinizden çıkın' dedi. Şu an yasal olarak haklı olduğumuzu düşünüyoruz. Bütün evraklarımız yanımızda. İlki yaklaşık bir ay önce verilmiş 3 dilekçe yazdık belediyeye ama hiçbir cevap alamadık. Belediye başkanımızdan randevu talep ettik ama hala görüşemedik. Bugün de buraya başkanımıza ulaşıp, sesimizi duyurmak için geldik" dedi.

Eylem üzerine Belediye Başkanı Uyar, grubu Belediye Meclis salonuna davet etti.

İddiaları dinleyen Uyar, kendisinin kimseyi evsiz bırakacak kadar vicdansız bir insan olmadığını belirterek, "Ben sizleri temsil ediyor, sizleri görüyor ve duyuyorum ancak yasa bana ne diyorsa onu yapmak zorundayım. Belediye olarak en kısa zamanda dilekçelerinize cevap vereceğiz. Vereceğimiz cevap sizlere yeterli gelmezse yasal hakkınızı kullanarak mahkemeye başvuru yapabilirsiniz" dedi.

Grup daha sonra olaysız dağıldı. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Urla'da Ev Protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement