Üniversite Öğrencisi Özgecan'ın Öldürülmesi - Son Dakika
Yerel

Üniversite Öğrencisi Özgecan'ın Öldürülmesi

Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Tarsus ilçesinde öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın katil zanlılarının yakalanmasında rol üstlenen jandarma personeline başarı belgesi verdi.

23.02.2015 11:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Tarsus ilçesinde öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın katil zanlılarının yakalanmasında rol üstlenen jandarma personeline başarı belgesi verdi.

Vali Çakacak, makamında gerçekleşen belge takdim töreninde, "gencecik, hayat dolu biri" olarak tanımladığı Özgecan'ın son derece elim ve menfur bir olay sonucu hayatının baharında "hunharca katledildiğini" belirterek, bu olayın, millette onarılması güç yaralar bıraktığını ifade etti.

Ailenin metaneti ve vakur duruşunun, baba Mehmet Aslan'ın konuşmalarında insanlık dersi veren cümlelerinin herkesi sağduyuya davet ettiğine dikkati çeken Çakacak, ailenin ne kadar asil ve takdir edilesi insanlar olduğunun görüldüğünü aktardı.

Çakacak, hangi inançtan, ırktan olursa olsun yapılan her türlü haksızlığa ve zulme karşı mazlumun yanında olan milletin bu olayda da hassasiyet gösterdiğini vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Milletimizin bu birlikteliği ve güç birliğinin, kadına karşı şiddetin önlenmesinde önemli bir başlangıç olmasını temenni ediyoruz. Özgecan ve onun gibi kadınlara şiddet uygulayan bu canilerin hak ettikleri cezayı alacaklarına inanıyoruz. Nitekim Sayın Cumhurbaşkanımız, davanın her aşamasının takipçisi olacaklarını ifade etmesi, Sayın Başbakanımızın ifadeleri, Sayın Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımızın, 'Bakanlığın davaya müdahil olarak katılacaklarını' ifade etmesi, devletimizin kararlı tutumunu göstermektedir. Davayı yakinen takip etmekteyiz. Canilerin adalet karşısında en ağır cezaları almasının takipçisi olacağız."

Çakacak, olayı günü, Tarsus İlçe Jandarma Komutanlığı personelinin dikkati ve hassas görev anlayışı sonucu zanlıların yakalanarak adalete teslim edilmesinin önemli olduğunu belirterek, emeği geçen tüm personeli başarı belgesiyle ödüllendireceğini söyledi.

Olayın aydınlatılmasında emniyet ve jandarma teşkilatının beraber çalıştığını ifade eden Çakacak, Özgecan'a Allah'tan rahmet, ailesi ve yakınlarına başsağlığı diledi.

Çakacak, İl Jandarma Komutanı Albay Ömer Uyan, Tarsus İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Yavuz Bulut, Teğmen Nesip Karcı, Astsubay Üstçavuş Mustafa Özçatal, Uzman Jandarma Dördüncü Kademe Çavuş İbrahim Şahin'e başarı belgesi verdi.

Çakacak, belgeleri teslim ettikten sonra, "Bunlar, ne ailenin ne de milletimizin acısını azaltmaz. Acı büyük ancak adaletin hemen tecelli etmesi, gecikmemesi açısından olayın aydınlatılması son derece önemlidir. Bu itibarla tebrik ediyorum çünkü geciken adalet, adalet değildir. Dolayısıyla adaletin hemen tecellisi ve bu canilerin ağır cezaya çarptırılmaları son derece önemlidir" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Üniversite Öğrencisi Özgecan'ın Öldürülmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement