Ümraniye'de Erzurum'un Kurtuluşuna Özel Şölen - Son Dakika
Güncel

Ümraniye'de Erzurum'un Kurtuluşuna Özel Şölen

Ümraniye Belediyesinin ev sahipliğinde gerçekleştirilen Büyük Erzurum Şöleni ile Birlik Beraberlik Gecesinde dadaşlar unutulmaz bir gece yaşadı.

14.03.2014 22:54  Güncelleme: 23:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ümraniye Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen 'Büyük Erzurum Şöleni ile Birlik Beraberlik Gecesi'nde dadaşlar unutulmaz bir gece yaşadı.

Ümraniye Belediyesi, Ümraniye Erzurumlular Derneği, Tuzla Horasanlılar Derneği ve Pendik Kaynarca Erzurumlular Derneği'nin birlikte düzenlediği 'Büyük Erzurum Şöleni ve Birlik Beraberlik Gecesi', Erzurumlu hemşehrileri bir araya getirdi. Geceye AK Parti İstanbul Milletvekili Mihrimah Belma Satır, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, İstanbul Erzurum Dernekler Federasyonu Başkan Yardımcısı Mevlüt Bayraktar, dernek başkanları, Erzurumlular ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Erzurum'un meşhur kadayıf dolma tatlısının ikram edildiği gecede bar ekibi ve halk ozanları sahne aldı. Sazlı türkülerin seslendirildiği şölende dadaşlar doyasıya eğlendi.

Etkinliğe katılmanın mutluluğunu yaşadığını dile getiren İstanbul Milletvekili M. Belma Satır, "Bu geceleri bu toprakları bize hediye eden ecdadımızı rahmetle anmak için hem de Erzurumlular olarak bir araya gelmek için değerlendiriyoruz. Rahmete kavuşmuş bütün Erzurumluları, bütün aile büyüklerimizi tekrar rahmetle anıyoruz" dedi.

"Erzurum'un düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıl dönümü kutlu olsun" diyen Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, "Rabbim bir daha böyle günler göstermesin. Ama tarih teferruattan ibarettir. Biz uyanık olursak, biz bağımsızlığın hangi bedellerle elde edildiğini iyi fark edersek ve çocuklarımızı da öyle yetiştirirsek tarih tekerrür etmez. Bütün Erzurum halkını, dadaşlarımızı bu mutlu gününü kutluyorum" ifadelerini kullandı.

Ümraniye'de 28 bin Erzurumlu olduğunu söyleyen İstanbul Erzurum Dernekler Federasyonu Başkan Yardımcısı Mevlüt Bayraktar, ilçede 3 yıldır dadaşlar bir araya gelerek Erzurum'un düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümünü kutladıklarını söyledi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ümraniye'de Erzurum'un Kurtuluşuna Özel Şölen - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement