Uluslarası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali - Son Dakika
Yerel

Uluslarası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali

Büyükçekmece Belediyesi tarafından bu yıl 16.'sı düzenlenen Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali Beyoğlu'nda düzenlenen etkinlikte tanıtıldı.

01.08.2015 17:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Büyükçekmece Belediyesi tarafından bu yıl 16.'sı düzenlenen Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali Beyoğlu'nda düzenlenen etkinlikte tanıtıldı.

Taksim Odakule önünde müzik eşliğinde Latin dansları ve folklorik gösterilerle başlayan kortej Galatasaray Lisesi önünde,  64 ülkeden bin 600 sanat elçisinin katıldığı törende dünyaya barış, sevgi ve kardeşlik mesajı verdi.

Törende söz alan Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, festivale 64 ülkeden bin 600 sanat elçisinin katıldığını ve ortak mesajlarının bütün dünyaya sevgi ve kardeşlik vurgusunu  belirtmek olduğunu ifade etti.

Festivalin 4 bölüme ayrıldığını belirten Akgün, "Festivalin, uluslararası halk dansları yarışması, uluslararası heykel sempozyumu, el sanatları sergisi ve atölyesi ile dünya fotoğraf yarışması bölümünden oluştuğunu söyledi.

Festival sloganının "Yurtta barış dünyada barış" ve geçen yıl da kullanılan "Sevgi birbirimize barış hepimize" olarak belirlendiğini dile getiren Akgün, şunları kaydetti:

"8 Ağustos arasında yapılacak festivale tüm İstanbul halkı davetlidir. Bu festival  uluslararası barış festivalidir aynı zamanda sevginin dostluğun pekiştiği festivaldir. Büyükçekmece Mimar Sinan Köprüsü'nde bin 600 genç ele ele tutuşarak barış mesajları gönderecek, bütün dünyaya barış çığlığı atacak, 'sevgi birbirimize barış hepimize' mesajını verecek, festivalin 4 bölümü var: Uluslararası halk dansları yarışması, uluslararası heykel sempozyumu, el sanatları sergisi ve atölyesi ve dünya fotoğraf yarışması festival komitesinde yer alan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum."

İstanbul Kültür ve Turizm İl Müdürü Nedret Apaydın'ın da katıldığı etkinlik, İspanyol ve Latin dansçıların gösterisiyle son buldu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Uluslarası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement