Uluslararası Öğrenci Akademisi - Son Dakika
Yerel

Uluslararası Öğrenci Akademisi

Uluslararası Öğrenci Akademisi

Vali Düzgün: "Aynı güneşin altında ısınan, aynı bulutların altında ıslanan bu gençlerin dünya barışına hizmet edeceğine inanıyorum"

17.06.2014 11:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, "Aynı güneşin altında ısınan, aynı bulutların altında ıslanan bu gençlerin dünya barışına hizmet edeceğine inanıyorum" dedi.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı ile Medeniyetin Burçları Derneği'nin ortaklaşa düzenlediği Kayseri Uluslararası Öğrenciler Akademisi'nin kapanış töreni, Kayseri Şeker Fabrikası'nın restoranında yapıldı.

Vali Düzgün, burada yaptığı konuşmada, dünyanın dört bir yanından, farklı milletlerden öğrencilerin eğitim için Kayseri'de bulunmalarının büyük bir zenginliğin göstergesi olduğunu söyledi.

Kayseri'nin sokaklarında Afrika'dan Asya'dan gençlerin dolaştığını anlatan Düzgün, şöyle devam etti:

"Bu Kayseri'nin kültürel zenginliğini gösteriyor. Bütün insanlığın ortak değeri insan olmalarıdır. Maalesef milletler arasında, insanlar arasında bazı farklılıklardan dolayı savaşların, çatışmaların yaşandığına şahitlik ediyoruz. Bugün Irak başta olmak üzere bazı ülkelerde yaşananları üzüntüyle takip ediyoruz. Aynı ülkenin insanlarının bile birbirlerini katlettiğini görüyoruz. Kayseri'de ise Rusya'dan, Afrika'dan, Azerbaycan'dan öğrenciler burada yıllarını beraber geçirdiler, aynı yemekhanede, yatakhanede günlerini geçirdiler. Aynı güneşin altında ısınan, aynı bulutların altında ıslanan bu gençlerin dünya barışına hizmet edeceğine inanıyorum."

Medeniyetin Burçları Derneği Başkanı Ali Dursun ise farklı ülkelerden eğitim programına katılmak için Kayseri'ye gelen öğrencileri ağırlamaktan mutluluk duyduklarını söyledi.

Öğrencilerin eğitim süresince Türkçe öğrendiklerini belirten Dursun, Türkiye'nin kültürünü de yakından tanıma imkanı bulduklarını dile getirdi.

Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay da eğitim görmek için ülkelerinden Kayseri'ye gelen öğrencilerin eğitimine bir nebze de olsa katkıda bulunabildikleri için mutlu olduklarını ifade etti.

Konuşmaların ardından akademi programına katılan öğrencilere sertifikaları verildi. - Kayseri

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Uluslararası Öğrenci Akademisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement